Wonen & werken in Boedapest

Wonen & werken in Boedapest, Hongarije als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Hongarije wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Boedapest en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

4.13/5

Gezinsvriendelijkheid

Redelijk

Internet

41 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Redelijk goed

Rassentolerantie

Slecht

Inkomsten niveau

1075 USD

Engels niveau

Goed

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Redelijk

Gratis WIFI in de stad

Goed

Airconditioning

Goed

Vrije meningsuiting

Goed

LGBTQ+ vriendelijk

Slecht

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

1598 USD

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Hoog

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Goed

Nachtleven

Heel goed

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Redelijk

Vriendelijk voor vrouwen

Goed

Digital Nomad Data

Continent

Europa

Gemiddelde reistijd

9 dagen

Internet snelheid

41 mbps

Weer

Seizoensgebonden

Electriciteit

Europese Type C plug

Beste buurt om in te verblijven

Budapest 7

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Veilig om te drinken

Bezoekers terugkeer %

11 %

Populatie

1,800

BBP per hoofd

12900 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Boedapest

Levensonderhoud Digital Nomad

1598 USD / maand

Levensonderhoud gezin

2071 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

492 USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

539 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

2118 USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

25 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

69 USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

1204 USD / maand

Levensonderhoud local

592 USD / maand

Coworking kosten

148 USD / maand

Avondmaaltijd

4.91 USD

Coca-Cola (0.3L)

0.94 USD

Koffie

1.19 USD

Bier (0.5L)

1.34 USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Boedapest direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Boedapest en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Boedapest. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Boedapest en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Boedapest. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Boedapest, Hongarije geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Hongarije spreekt Hongaars . Het Engels niveau is over het algemeen Goed.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Boedapest kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Boedapest kunt doen.

Er zijn veel voordelen aan wonen en werken in Boedapest. De stad is een levendige en opwindende plek waar veel te zien en te doen is. Het is ook een zeer betaalbare plek om te wonen, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor mensen met een budget. Bovendien beschikt de stad over uitstekend openbaar vervoer en is ze gemakkelijk te bereiken vanuit andere delen van Europa. Bovendien is Boedapest de thuisbasis van veel multinationals en biedt het een verscheidenheid aan werkgelegenheid. Tot slot heeft de stad een grote keuze aan restaurants, cafés, bars en uitgaansgelegenheden voor zowel inwoners als bezoekers. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Hongarije zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Hongarije en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Boedapest.

Hoewel wonen en werken in Boedapest veel voordelen heeft - zoals lagere kosten voor levensonderhoud, een schilderachtige locatie en een levendige culturele scene - zijn er ook enkele potentiële nadelen waar u rekening mee moet houden. Deze kunnen zijn: 1. Taalbarrières: Hoewel er in Boedapest over het algemeen Engels wordt gesproken, zal het leren van een beetje Hongaars het dagelijks leven veel gemakkelijker maken (en niet te vergeten indruk maken op de lokale bevolking!). Echter, de unieke taal van Hongarije kan een uitdaging zijn voor nieuwkomers om te leren. 2. Overvol openbaar vervoer: Vanwege de grote bevolking kan het openbaar vervoer van Boedapest tijdens de spitsuren behoorlijk druk zijn. Dit kan het pendelen naar het werk of het reizen door de stad moeilijker en minder plezierig maken. 

Leven, wonen en werken in Boedapest

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Boedapest? Lees dan hier wat Boedapest allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Boedapest voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Hongarije? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Boedapest prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Boedapest vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Een interessant weetje over Boedapest is dat de stad oorspronkelijk twee aparte steden was, Buda en Pest. Zij werden in 1873 verenigd tot de stad Boedapest.

Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl