Kaart Boedapest

De plattegrond van Boedapest ziet eruit als een mooie, ingewikkelde puzzel. Met zijn vele bruggen en waterwegen is het niet verwonderlijk dat de stad het best per boot of te voet kan worden verkend. Boedapest is ook een van de weinige steden ter wereld die twee UNESCO Werelderfgoedlocaties heeft - de Burchtheuvel van Boeda en de oevers van de Donau, inclusief de neogotische Kettingbrug.

Of u nu op zoek bent naar een ontspannende vakantie of een stedentrip vol actie, er is voor elk wat wils in Boedapest!

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Boedapest je het beste verblijft! Ga je vooral naar Boedapest om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Boedapest is bijvoorbeeld Budapest 7.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Boedapest. 

Met behulp van een plattegrond van Boedapest kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.