Veiligheid in Boedapest

Is het veilig in Boedapest voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Boedapest? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Boedapest?

Is het veilig in Boedapest voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Boedapest?

Er is geen reden om aan te nemen dat Boedapest minder veilig is voor toeristen dan elke andere stad. Maar net als bij elke andere stad is het altijd belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en je bewust te zijn van je omgeving.

De grootste veiligheidsrisico's voor toeristen in Boedapest zijn waarschijnlijk kleine diefstallen en zakkenrollerij. Zorg er dus voor dat uw bezittingen veilig en uit het zicht zijn, en wees waakzaam in drukke gebieden. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om het risico op diefstal te verminderen, zoals uw geld en paspoort apart houden, op uw omgeving letten en u onopvallend kleden.

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.