Emigreren naar Boedapest

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Boedapest te emigreren.

Er zijn een paar manieren om naar Boedapest te emigreren. De eerste manier is het verkrijgen van een Hongaars paspoort. Hiervoor moet u een geldige Hongaarse identiteitskaart of Hongaarse verblijfsvergunning hebben. U kunt dan een Hongaars paspoort aanvragen bij uw lokale Hongaarse consulaat of ambassade. De tweede manier om naar Boedapest te emigreren is via de regeling van de Europese blauwe kaart.

Met deze regeling kunnen hoogopgeleide werknemers uit niet-EU-landen maximaal vier jaar in een EU-land wonen en werken. Om voor de regeling voor de blauwe kaart in aanmerking te komen, moet u een werkaanbieding hebben van een Hongaars bedrijf met een salaris boven een bepaalde drempel. Meer informatie over de regeling voor de blauwe kaart vindt u op de website van de Europese Commissie.

Onze bezoekers aan het woord:

Hallo, mijn naam is Yara en ik ben twee jaar en drie maanden geleden naar Boedapest verhuisd. Ik ben getrouwd en heb een zoontje. Mijn hobby's zijn wandelen en uitstapjes in de namiddag.

Sinds ik hier woon, heb ik ontdekt dat de Hongaren een erg gezellig volkje zijn. Ze houden van uitgaan en plezier maken - zelfs meer dan de Duitsers! En ze zijn nog geestig ook. Tot nu toe is mijn favoriete bezigheid wandelen geweest; er gaat niets boven het verkennen van de bossen rond Boedapest met mijn kleintje erbij.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.