Wonen & werken in Zuid-Korea

Wonen en werken in Zuid-Korea is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Zuid-Korea. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Zuid-Korea zoals bijvoorbeeld Seoul. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Zuid-Korea

Zuid-Korea is een geweldige plek om te wonen en te werken! De lokale bevolking is ongelooflijk vriendelijk en gastvrij, het landschap is prachtig en het eten is absoluut heerlijk. Ik woon hier nu iets meer dan een jaar en ik ben er helemaal weg van. Een van de beste dingen van Zuid-Korea is de ongelooflijke werkethiek van de mensen hier. Over het algemeen zijn Koreanen ongelooflijk harde werkers en hechten ze veel waarde aan succes. Dit zorgt voor een geweldige werkomgeving, omdat iedereen er altijd naar streeft om zijn best te doen. Natuurlijk kan er een zekere druk zijn om aan bepaalde verwachtingen te voldoen, maar over het algemeen is het een geweldige plek om een carrière op te bouwen.

Er zijn veel populaire steden in Zuid-Korea, waaronder Seoul, Busan, en Daegu. Deze steden bieden een verscheidenheid aan attracties en activiteiten waar bezoekers van kunnen genieten. Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea en is een van de populairste bestemmingen voor toeristen. Het is de thuisbasis van vele historische en culturele bezienswaardigheden, evenals een bruisend nachtleven. Busan is een andere populaire stad, bekend om zijn stranden en schilderachtige kustlandschap. Daegu is ook een populaire toeristische bestemming en biedt een verscheidenheid aan winkel- en eetgelegenheden.

Wat eet men in Zuid-Korea?

Er zijn veel verschillende soorten voedsel die men in Zuid-Korea kan eten. De traditionele Koreaanse keuken is grotendeels gebaseerd op rijst, groenten en vlees. Vis is ook een populair bestanddeel van veel Koreaanse gerechten. Veelgebruikte ingrediënten in de Koreaanse keuken zijn sesamolie, sojasaus, gochujang (rode chilipeperpasta), doejang (sojabonenpasta), knoflook, gember, en groene uien.

Waarom wonen & werken in Zuid-Korea?

Zuid-Korea is een geweldig land om in te wonen omdat het een zeer hoge kwaliteit van leven biedt. Het land staat op de vijfde plaats van de Human Development Index van de Verenigde Naties, die de ontwikkeling van een land meet op basis van factoren als levensverwachting, onderwijs en inkomen. Zuid-Korea biedt ook een uitstekende gezondheidszorg en onderwijssystemen. Het land heeft een van de laagste kindersterftecijfers ter wereld en zijn studenten behoren steevast tot de top in internationale beoordelingen zoals PISA. Bovendien kent Zuid-Korea een zeer laag misdaadcijfer en genieten de inwoners een hoog niveau van persoonlijke veiligheid.

Wat zijn de nadelen?

Het kan moeilijk zijn om vrienden te maken. Zuid-Koreanen zijn niet zo open en expressief als mensen uit sommige andere culturen, dus het kan moeilijk zijn om vrienden te maken als je de taal niet vloeiend spreekt. Ook geven veel Zuid-Koreanen de voorkeur aan sociale contacten met mensen van hun eigen leeftijd en nationaliteit, dus het kan een uitdaging zijn om sociale activiteiten te vinden buiten het werk of op school. Een andere uitdaging voor buitenlanders is dat de kosten van levensonderhoud in Zuid-Korea relatief hoog zijn in vergelijking met andere landen in Azië. En aangezien de Koreaanse taal moeilijk te leren is voor niet-moedertaalsprekers, voelen veel mensen zich geïsoleerd en niet in staat om volledig deel te nemen aan de samenleving zonder een goed niveau van Koreaanse taalvaardigheid.

 

Populaire bestemmingen in Zuid-Korea
Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!