Wonen & werken in Bulgarije

Wonen en werken in Bulgarije is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Bulgarije. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Bulgarije zoals bijvoorbeeld Sofia. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Bulgarije

Het is een geweldige plek om te wonen en te werken! Bulgarije is een prachtig, cultureel rijk land met een gevarieerd landschap en veel mogelijkheden voor buitenactiviteiten. De kosten van levensonderhoud zijn laag vergeleken met andere West-Europese landen, en de gezondheidszorg is uitstekend. De beroepsbevolking is hoog opgeleid en gemotiveerd, en het bedrijfsklimaat is vriendelijk en gastvrij voor buitenlanders. Er wordt veel Engels gesproken, dus communicatie is geen probleem.

Enkele van de populairste steden in Bulgarije zijn Sofia, Plovdiv, Varna en Bourgas. Elke stad heeft zijn eigen unieke charmes en attracties die bezoekers van over de hele wereld aantrekken. Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en herbergt vele historische bezienswaardigheden en musea, terwijl Plovdiv bekend staat om zijn eeuwenoude architectuur en bruisende nachtleven. Varna is een stad aan zee met prachtige stranden en een rijk cultureel erfgoed, en Bourgas is een populaire toeristische bestemming dankzij de vele resorts en casino's.

Wat eet men in Bulgarije?

Er zijn verschillende dingen te eten in Bulgarije, afhankelijk van waar je zin in hebt. Als u op zoek bent naar iets lichts, zijn er verschillende salades die populair zijn in het land. Deze bestaan meestal uit verse groenten en bevatten soms kaas of andere eiwitten. Een andere populaire optie is yoghurt, die vaak wordt geserveerd met fruit of honing. Voor iets hartigers zijn gerechten als shkembe chorba (penssoep) en musaka (een ovenschotel op basis van aardappel, aubergine en vlees) altijd het proberen waard. Natuurlijk zou geen maaltijd compleet zijn zonder brood - Baleq peka (een soort plat brood) is een Bulgaars hoofdgerecht.

Waarom wonen & werken in Bulgarije?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Bulgarije, zoals de betaalbaarheid, de natuurlijke schoonheid en de diverse cultuur. Bulgarije is een betaalbaar land om in te wonen, met lage kosten voor levensonderhoud en lage belastingen. Het land is ook omgeven door prachtige bergketens en bossen, met veel wandelpaden en buitenactiviteiten om van te genieten. En omdat Bulgarije op het kruispunt van Europa en Azië ligt, is de cultuur een mix van Oost en West, met een grote verscheidenheid aan gerechten, muziek en tradities.

Wat zijn de nadelen?

De nadelen van het leven in Bulgarije zijn onder andere de volgende: 1. De kosten van levensonderhoud zijn relatief hoog in vergelijking met andere landen in de buurt. 2. De levensstandaard is lager dan in de meeste West-Europese landen. 3. Er is veel corruptie en bureaucratie, wat het leven voor expats en de plaatselijke bevolking moeilijk kan maken. 4. De infrastructuur is niet zo ontwikkeld als in veel West-Europese landen, wat het dagelijks leven moeilijker kan maken. 5. Het weer is niet altijd geweldig - het kan vrij koud zijn in de winter en heet in de zomer.

 

Populaire bestemmingen in Bulgarije
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!