Wonen & werken in Nieuw-Zeeland

Wonen en werken in Nieuw-Zeeland is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Nieuw-Zeeland. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Nieuw-Zeeland zoals bijvoorbeeld Wellington. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Nieuw-Zeeland

Oorspronkelijk beantwoord: Hoe is het om in Nieuw Zeeland te wonen? Kiwi's behoren tot de gelukkigste mensen op aarde, en het is geen wonder waarom. Wonen en werken in Nieuw-Zeeland is een ongelooflijke ervaring die iedereen ten minste één keer in zijn leven zou moeten meemaken. Hier is wat u kunt verwachten als je de verhuizing down under! Het landschap in Nieuw-Zeeland is anders dan ergens anders in de wereld. Van geothermische warmwaterbronnen en bergen met besneeuwde toppen, tot ongerepte stranden en weelderige bossen, er is voor ieder wat wils om van te genieten. En omdat het zo'n klein land is, bent u nooit ver van een van deze natuurwonderen verwijderd.

Er zijn een paar steden in Nieuw-Zeeland die populair zijn bij toeristen. Een van de populairste is Auckland, de grootste stad van het land. Het is vooral populair bij mensen die van buitenactiviteiten houden, omdat het tussen twee grote havens ligt en veel stranden en parken heeft. Andere populaire steden zijn Wellington, Queenstown en Rotorua. Wellington is de hoofdstad en staat bekend om zijn levendige kunstscene, terwijl Queenstown een populaire bestemming is voor outdoor-liefhebbers vanwege het prachtige landschap. Rotorua is ook een goede optie voor diegenen die wat van Nieuw-Zeelands unieke cultuur willen ervaren, aangezien het de thuisbasis is van de grootste concentratie Maori's van het land.

Wat eet men in Nieuw-Zeeland?

lamsvlees, rundvlees, hertenvlees, zeevruchten (vooral witvis, rivierkreeft, pipi en tuatua), kumara (zoete aardappel), pompoen, broccoli, zilverbiet (snijbiet), appeltaarten. De keuken is een mengeling van Britse, Pacific Rim en Māori stijlen.

Waarom wonen & werken in Nieuw-Zeeland?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Nieuw-Zeeland. Dit zijn er maar een paar 1) Het landschap is een van de mooiste ter wereld - met torenhoge bergen, ongerepte bossen, en adembenemend zuivere rivieren en meren 2) De mensen zijn warm, vriendelijk en gastvrij.

Wat zijn de nadelen?

Wow, wat een beladen vraag! Er zijn zeker nadelen aan het leven in een land, en Nieuw-Zeeland is niet anders. Hier zijn een paar van de potentiële nadelen van het leven in Nieuw-Zeeland De kosten van levensonderhoud kunnen hoog zijn, vooral in de grotere steden. Het openbaar vervoer is niet altijd even goed, wat het moeilijk (en duur) kan maken om je te verplaatsen. Er is vaak veel regen (vooral op het Noordereiland)! Aardbevingen komen relatief vaak voor. Omdat het zo'n klein land is, zijn er misschien niet zoveel banen of carrièremogelijkheden als elders. De winters kunnen koud en donker zijn (ook hier, vooral op het Noordereiland).

 

Populaire bestemmingen in Nieuw-Zeeland
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!