Wonen & werken in Christchurch

Wonen & werken in Christchurch, Nieuw-Zeeland als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Nieuw-Zeeland wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Christchurch en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.56/5 (Rank #124)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

27Mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Goed

Rassentolerantie

Heel goed

Inkomsten niveau

Hoog

Engels niveau

Heel goed

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Goed

Gratis WIFI in de stad

Redelijk

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Heel goed

LGBTQ+ vriendelijk

Heel goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Heel hoog

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Heel goed

Nachtleven

Redelijk

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Maori

Vriendelijk voor vrouwen

Heel goed

Digital Nomad Data

Continent

Oceanië

Gemiddelde reistijd

8 dagen

Internet snelheid

27Mbps

Weer

Electriciteit

Australische plug

Beste buurt om in te verblijven

Tip geven

.93

Betalen met kaart

Ja

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Ja

Bezoekers terugkeer %

12 %

Populatie

BBP per hoofd

40233 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Emirates

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Christchurch

Levensonderhoud Digital Nomad

2,569USD / maand

Levensonderhoud gezin

2173 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

859USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

1643 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

2,046USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

77USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

67USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

1,644USD / maand

Levensonderhoud local

1,054USD / maand

Coworking kosten

316USD / maand

Avondmaaltijd

7USD

Coca-Cola (0.3L)

1USD

Koffie

2USD

Bier (0.5L)

4USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Christchurch direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Christchurch en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Christchurch. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Christchurch en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Christchurch. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Christchurch, Nieuw-Zeeland geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Nieuw-Zeeland spreekt Maori . Het Engels niveau is over het algemeen Heel goed.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Christchurch kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Christchurch kunt doen.

Christchurch is een dynamische en levendige stad, en er zijn veel voordelen aan wonen en werken hier. De stad heeft een sterke economie en veel mogelijkheden om te werken. Christchurch biedt ook een geweldige levensstijl, met veel mooie parken en tuinen, en ligt dicht bij de prachtige stranden van de Canterbury kustlijn. Christchurch is ook een zeer veilige stad, waardoor het een ideale plek is om een gezin groot te brengen. De kwaliteit van het onderwijs is uitstekend, met veel particuliere en openbare scholen om uit te kiezen. En ook de gezondheidszorg is van topniveau - u bent in goede handen als u een medische behandeling nodig heeft terwijl u in Christchurch woont. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Nieuw-Zeeland zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Nieuw-Zeeland en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Christchurch.

Er zijn een paar nadelen aan wonen en werken in Christchurch. Ten eerste ligt Christchurch op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, wat nogal geïsoleerd kan zijn van de rest van het land. Daarnaast is het in Christchurch soms lastig om werk te vinden, omdat veel bedrijven de gevolgen hebben ondervonden van de aardbevingen die de stad in 2010 en 2011 hebben getroffen. Tot slot kunnen de kosten voor levensonderhoud in Christchurch vrij hoog zijn, vooral als u een woning dichter bij het stadscentrum wilt huren of kopen. 

Leven, wonen en werken in Christchurch

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Christchurch? Lees dan hier wat Christchurch allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Christchurch voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Nieuw-Zeeland? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Christchurch prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Christchurch vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

- Christchurch is de meest Engelse stad buiten Engeland. - De stad werd oorspronkelijk bewoond door Ngāi Tahu, de belangrijkste Māori-stam op het Zuidereiland. - Delen van Christchurch zijn gebouwd op de top van een oud Māori dorp en begraafplaats. - De stad werd zwaar beschadigd tijdens een zware aardbeving in 2011.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl