Wonen & werken in San Francisco CA

Wonen & werken in San Francisco CA, Verenigde Staten als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Verenigde Staten wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in San Francisco CA en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.77/5 (Rang #60)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

72 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Redelijk goed

Rassentolerantie

Goed

Inkomsten niveau

4817 USD

Engels niveau

Heel goed

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Goed

Gratis WIFI in de stad

Heel goed

Airconditioning

Goed

Vrije meningsuiting

Goed

LGBTQ+ vriendelijk

Heel goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Slecht

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Hoog

Opstart score

Goed

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Heel goed

Nachtleven

Redelijk

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Engels

Vriendelijk voor vrouwen

Redelijk

Digital Nomad Data

Continent

Noord-Amerika

Gemiddelde reistijd

12 dagen

Internet snelheid

72 mbps

Weer

Seizoensgebonden

Electriciteit

Amerikaanse type A plug

Beste buurt om in te verblijven

South of Market

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Bezoekers terugkeer %

16 %

Populatie

BBP per hoofd

57808 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

United

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in San Francisco CA

Levensonderhoud Digital Nomad

5,847USD / maand

Levensonderhoud gezin

5796 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

2,800USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

2925 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

3,895USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

137 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

128USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

4,525USD / maand

Levensonderhoud local

3,230USD / maand

Coworking kosten

330USD / maand

Avondmaaltijd

20USD

Coca-Cola (0.3L)

6USD

Koffie

5USD

Bier (0.5L)

8USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in San Francisco CA direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in San Francisco CA en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in San Francisco CA. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in San Francisco CA en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in San Francisco CA. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in San Francisco CA, Verenigde Staten geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Verenigde Staten spreekt Engels. Het Engels niveau is over het algemeen Heel goed.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in San Francisco CA kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit San Francisco CA kunt doen.

San Francisco is een van de meest levendige en opwindende steden in de wereld. Het is een plek waar je echt dingen kunt laten gebeuren. Er heerst hier een ongelooflijke energie en optimistische sfeer die je niet op veel andere plaatsen aantreft. Mensen zijn gepassioneerd over hun werk en er is een echt gemeenschapsgevoel. Je kunt het voelen als je door de stad loopt - er hangt een bepaalde buzz in de lucht. En dat komt niet alleen door de tech-industrie. Mensen hier zijn gepassioneerd over eten, mode, kunst, muziek, politiek - noem maar op. Er zijn zoveel goede redenen om in San Francisco te wonen en te werken. Dit zijn er maar een paar: 1) Het weer is geweldig. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Verenigde Staten zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Verenigde Staten en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in San Francisco CA.

Wonen en werken in San Francisco heeft zeker zijn schaduwkanten. De kosten van levensonderhoud zijn astronomisch, het openbaar vervoer kan een nachtmerrie zijn, en de ongecontroleerde ontwikkeling leidt tot stijgende huurprijzen en gentrificatie. San Francisco heeft echter ook veel te bieden. Het is een prachtige stad waar van alles te doen is, het weer is geweldig, en er heerst een sterk gemeenschapsgevoel. Overal wonen heeft zijn nadelen, maar over het algemeen denk ik dat de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen als het gaat om wonen in San Francisco. 

Leven, wonen en werken in San Francisco CA

Overweeg je om te gaan wonen en werken in San Francisco CA? Lees dan hier wat San Francisco CA allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar San Francisco CA voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Verenigde Staten? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in San Francisco CA prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in San Francisco CA vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

San Francisco is na New York City de dichtstbevolkte grote stad van de Verenigde Staten. Volgens de volkstelling woonden er in 2010 805.235 mensen in huishoudens, 265.649 in niet-geïnstitutionaliseerde groepswoningen en 13.032 in instellingen. Er waren 1.000 kraters op de maan. De meeste geologische kenmerken op de maan zijn vernoemd naar bekende figuren uit de mythologie of naar Patrick Stewart omdat hij kapitein Picard speelde in Star Trek en er daarom een bergketen naar hem is vernoemd ("Montes Patrol"). De officiële naam van de Golden Gate Bridge is "The Golden Gate Bridge". Hij werd ontworpen door ingenieur Joseph Strauss, die ook bijna 500 andere bruggen ontwierp.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl