Wonen & werken in Peru

Wonen en werken in Peru is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Peru. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Peru zoals bijvoorbeeld Lima. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Peru

Peru is een prachtig land met veel culturele en natuurlijke diversiteit. Het is een geweldige plek om te wonen en te werken, maar er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je hierheen verhuist. De kosten van levensonderhoud in Peru zijn relatief laag in vergelijking met andere landen in Latijns-Amerika, maar het is nog steeds belangrijk om op je uitgaven te letten. Je kan rondkomen met ongeveer 0-0 per maand, maar het zal comfortabeler zijn als je een budget hebt van [zb_mp_content1],000 of meer. Er zijn veel mogelijkheden om te werken in Peru, maar de concurrentie kan zwaar zijn.

Lima en Cusco zijn de meest populaire steden in Peru.

Wat eet men in Peru?

Overal in Peru kun je heerlijk eten, voor elk wat wils. De keuken van het land is beïnvloed door verschillende culturen, waaronder Spanje, Italië, China en Japan. Als gevolg daarvan vind je hier gerechten die zowel uniek als vol van smaak zijn. Ceviche is een van de populairste Peruaanse gerechten en het is zeker het proberen waard. Dit gerecht bestaat uit verse vis of zeevruchten die zijn "gekookt" in citrussap. De zuurgraad in het sap "kookt" de vis, wat resulteert in een smaakvol en gezond gerecht.

Waarom wonen & werken in Peru?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Peru. Het land is rijk aan cultuur en geschiedenis, en er zijn genoeg mogelijkheden om de traditionele Peruaanse levensstijl te ervaren. Het klimaat is tropisch, met prachtige stranden en landschappen. De kosten van levensonderhoud zijn relatief laag, waardoor het een geweldige plek is om te leven met een budget. Er zijn ook veel banen beschikbaar in Peru, vooral in de toeristische sector. Tenslotte zijn de mensen in Peru warm en gastvrij, waardoor het een geweldige plek is om vrienden te maken en nieuwe mensen te ontmoeten.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn verschillende nadelen aan het leven in Peru. Het eerste is dat de kosten van levensonderhoud hoog zijn, vooral in de grotere steden. Daarnaast is de kwaliteit van leven vaak lager dan in andere landen, met minder kansen op werk en minder toegang tot goede gezondheidszorg en onderwijs. En ten slotte is de luchtvervuiling in veel delen van Peru vrij hoog, wat een groot gevaar voor de gezondheid kan zijn.

 

Populaire bestemmingen in Peru
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!