Wonen & werken in Zweden

Wonen en werken in Zweden is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Zweden. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Zweden zoals bijvoorbeeld Stockholm. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s:

Over Zweden

Ik kan niet voor iedereen spreken, maar ik woon en werk absoluut graag in Zweden! Het land is absoluut prachtig, er is zoveel te zien en te doen. De mensen zijn ook ongelooflijk vriendelijk en gastvrij.Er zijn een paar dingen waar je even aan moet wennen, zoals de hoge belastingen (die worden gecompenseerd door de uitstekende openbare diensten), maar over het algemeen zou ik niet gelukkiger kunnen zijn met mijn leven hier.

Er zijn veel populaire steden in Zweden, elk met zijn eigen unieke charmes en attracties. Stockholm, de hoofdstad, is een bruisende metropool met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Göteborg is een levendige havenstad die bekend staat om zijn uitstekende eet- en drinkgelegenheden. Malmö is een stijlvol stadscentrum met een bruisend nachtleven, terwijl Uppsala een schilderachtige universiteitsstad is vol historische bezienswaardigheden. Buiten de grote steden zijn er in Zweden nog tal van andere fascinerende plaatsen om te verkennen. Het eiland Gotenland is een populaire toeristische bestemming, terwijl de ruïnes van het Vasaschip een van de meest bezochte historische plaatsen van het land zijn.

Waarom wonen & werken in Zweden?

Er zijn veel voordelen aan wonen in Zweden! Om te beginnen heeft het land een zeer sterke economie en is het de thuisbasis van enkele van ’s werelds grootste bedrijven, zoals Volvo, IKEA en H&M. De Zweedse regering biedt haar burgers ook gratis gezondheidszorg en onderwijs, en royale sociale voorzieningen. Bovendien is Zweden een zeer veilig land met een laag misdaadcijfer, en het biedt een hoge levenskwaliteit.

Wat eet men in Zweden?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de keuken in Zweden varieert per regio. Enkele veel voorkomende Zweedse gerechten zijn echter gehaktballetjes, zalm, lingonbessenjam en kaneelbroodjes.Zweden zijn ook dol op koffie en je vindt cafés in het hele land waar traditionele Zweedse koffie wordt geserveerd. Enkele van de populairste Zweedse koffiedranken zijn kaffe latte (een latte met toegevoegde espresso), cappuccino, en vienna koffie.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn veel nadelen aan het leven in Zweden. Om te beginnen zijn de kosten van levensonderhoud hoog en de belastingen ook. Dat kan het moeilijk maken om de eindjes aan elkaar te knopen. Bovendien is Zweden een erg koud land en kunnen de winters behoorlijk streng zijn. Tot slot is de gezondheidszorg duur en is er een lange wachtlijst voor operaties.

Inhoudsopgave