Wonen & werken in Zuid Africa

Wonen en werken in Zuid Africa is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Zuid Africa. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Zuid Africa zoals bijvoorbeeld Kaapstad. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Zuid Africa

Zuid-Afrika is een prachtig land met een rijke cultuur en geschiedenis. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, en er is veel te zien en te doen. Er zijn echter een aantal uitdagingen die het leven in Zuid-Afrika met zich meebrengt. De kosten van levensonderhoud zijn hoog, vooral in de grote steden. Criminaliteit is ook een probleem, hoewel het kan worden vermeden als je voorzorgsmaatregelen neemt. Over het geheel genomen heb ik genoten van mijn tijd in Zuid-Afrika en ik zou het iedereen aanraden die op zoek is naar avontuur.

Er zijn een paar steden die populair zijn in Zuid-Afrika. De populairste stad is Johannesburg, de grootste stad van het land. Andere populaire steden zijn Kaapstad, Durban en Pretoria. Deze steden liggen allemaal in verschillende delen van het land, dus er is voor elk wat wils, ongeacht waarvandaan men de stad bezoekt. Johannesburg is een grote metropool waar veel te zien en te doen is. Kaapstad is een prachtige kuststad met veel stranden en activiteiten om van te genieten. Durban ligt in Kwazulu-Natal en staat bekend om zijn warme klimaat en ongelooflijke surfomstandigheden. Pretoria is de hoofdstad van Zuid-Afrika en is de thuisbasis van vele regeringskantoren en historische bezienswaardigheden.

Wat eet men in Zuid Africa?

Veel mensen denken dat omdat Zuid-Afrika een divers land is, met mensen uit veel verschillende culturen, dat dit betekent dat het eten net zo divers is. Maar in werkelijkheid eten de meeste Zuid-Afrikanen hetzelfde soort voedsel - de traditionele Afrikaanse keuken. Er zijn enkele variaties van regio tot regio, maar de basisingrediënten zijn maïs (maïs), bonen, en groenten zoals tomaten, uien, en kool. Vlees is ook een veel voorkomend ingrediënt, vooral in landelijke gebieden waar vee wordt gehouden. De meest populaire vleessoorten zijn rundvlees, kip en geit. En dan is er nog de altijd aanwezige pap (een soort maïsmeelpap), die meestal bij elke maaltijd wordt geserveerd.

Waarom wonen & werken in Zuid Africa?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Zuid-Afrika, waaronder de volgende -Het klimaat is geweldig, met veel zon en mooie stranden. -De kosten van levensonderhoud zijn relatief laag vergeleken met andere landen. -Er is een diverse cultuur met 11 officiële talen -Het gezondheidszorgsysteem is goed en er zijn veel ziekenhuizen en klinieken -Onderwijs is gratis en verplicht voor kinderen van 6 tot 15 jaar - het werkloosheidscijfer is hoog, ongeveer 27%. Dit cijfer is de laatste jaren echter gestaag verbeterd - gewelddadige criminaliteit is helaas een probleem in sommige gebieden, maar over het algemeen is Zuid-Afrika een veilig land om in te wonen.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een aantal nadelen aan het leven in Zuid-Afrika. Deze zijn onder andere: -Hoge criminaliteit: Helaas heeft Zuid-Afrika een van de hoogste criminaliteitscijfers ter wereld. Dit geldt vooral in stedelijke gebieden, waar u meer kans loopt slachtoffer te worden van criminelen die het op buitenlanders of toeristen gemunt hebben. -Slechte infrastructuur: De infrastructuur in Zuid-Afrika voldoet helaas niet aan dezelfde standaard als andere ontwikkelde landen. Dit kan het moeilijk maken om rond te reizen en toegang te krijgen tot basisvoorzieningen. -Onvoorspelbaar weer: Het weer in Zuid-Afrika kan vrij onvoorspelbaar zijn, wat het plannen van alles kan bemoeilijken, van reisplannen tot je dagelijkse routine.

 

Populaire bestemmingen in Zuid Africa
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!