Wonen & werken in Kaapstad

Wonen & werken in Kaapstad, Zuid Africa als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Zuid Africa wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Kaapstad en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

4.02/5

Gezinsvriendelijkheid

Redelijk

Internet

12 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Matig

Rassentolerantie

Matig

Inkomsten niveau

Engels niveau

Goed

Begaanbaarheid

Verkeersveiligheid

Gezelligheid

Slecht

Gratis WIFI in de stad

Goed

Airconditioning

Slecht

Vrije meningsuiting

Goed

LGBTQ+ vriendelijk

Heel erg goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

1869 USD

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Middelmatig

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Goed

Nachtleven

Goed

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Goed

Vriendelijk voor vrouwen

Redelijk

Digital Nomad Data

Continent

Afrika

Gemiddelde reistijd

29 dagen

Internet snelheid

12 mbps

Weer

Seizoensgebonden

Electriciteit

Europese Type C plug, South African Type M

Beste buurt om in te verblijven

Gardens

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Veilig om te drinken

Bezoekers terugkeer %

14 %

Populatie

430

BBP per hoofd

5105 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Kaapstad

Levensonderhoud Digital Nomad

1869 USD / maand

Levensonderhoud gezin

2724 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

666 USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

1300 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

2070 USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

61 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

68 USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

1316 USD / maand

Levensonderhoud local

778 USD / maand

Coworking kosten

140 USD / maand

Avondmaaltijd

3.86 USD

Coca-Cola (0.3L)

0.88 USD

Koffie

1.65 USD

Bier (0.5L)

2.1 USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Kaapstad direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Kaapstad en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Kaapstad. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Kaapstad en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Kaapstad. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Kaapstad, Zuid Africa geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Zuid Africa spreekt Engels. Het Engels niveau is over het algemeen Goed.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Kaapstad kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Kaapstad kunt doen.

Enkele van de voordelen van wonen en werken in Kaapstad zijn de volgende: 1) De stad ligt op het zuidelijkste puntje van Afrika, waardoor ze een unieke geografische ligging heeft die perfect is voor internationale zaken. 2) Er worden veel verschillende culturen en talen gesproken in Kaapstad, waardoor het een zeer kosmopolitische stad is. Deze diversiteit leent zich ook voor een rijke en levendige kunstscène. 3) De stad heeft een gematigd klimaat, met gemiddelde temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Dit maakt het het hele jaar door een ideale plek om te wonen en te werken. 4) Kaapstad is de thuisbasis van enkele van de beste stranden ter wereld, evenals van enkele van de meest adembenemende landschappen. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Zuid Africa zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Zuid Africa en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Kaapstad.

Werken en wonen in Kaapstad heeft zeker zijn nadelen. Hier zijn een paar dingen die u zou kunnen overwegen voordat u verhuist: 1. De kosten van levensonderhoud zijn vrij hoog. Als u daar niet aan gewend bent, zult u merken dat uw salaris niet zo hoog is als in andere delen van de wereld. 2. Het weer kan een beetje onvoorspelbaar zijn. Hoewel het over het algemeen zonnig en mild is, kun je af en toe een koufront krijgen dat wind, regen en zelfs sneeuw met zich meebrengt! 3. Er is niet veel te doen op het gebied van nachtleven en entertainment. Dit is zeker niet de plek om te zijn als je op zoek bent naar een party scene. 4. 

Leven, wonen en werken in Kaapstad

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Kaapstad? Lees dan hier wat Kaapstad allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Kaapstad voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Zuid Africa? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Kaapstad prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Kaapstad vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Ja! Kaapstad is de oudste stad van Zuid-Afrika, gesticht door de Verenigde Oost-Indische Compagnie in 1652. Het is ook een van de meest biodiverse steden ter wereld, met meer dan 7.000 verschillende plantensoorten. En vlak naast Kaapstad ligt Zuid-Afrika's Table Mountain National Park, waar een ongelooflijke verscheidenheid aan flora en fauna te vinden is.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl