Emigreren naar Kaapstad

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Kaapstad te emigreren.

Er zijn een paar verschillende manieren om naar Kaapstad te emigreren, maar de meest gebruikelijke manier is via een proces dat naturalisatie heet. Om een genaturaliseerde burger van Zuid-Afrika te worden, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen, waaronder:

U moet een permanente inwoner van Zuid-Afrika zijn voor vijf jaar of meer. U moet vloeiend Engels of Afrikaans kunnen lezen, schrijven en spreken. In zedelijk opzicht deugdelijk zijn. Kennis hebben van de Zuid-Afrikaanse grondwet U moet de waarden en beginselen van de Republiek Zuid-Afrika begrijpen en eerbiedigen.

Als u aan al deze eisen voldoet, kunt u via het ministerie van Binnenlandse Zaken een naturalisatieaanvraag indienen.

Onze bezoekers aan het woord:

Ik ben Cas. Ik verhuisde naar Kaapstad een jaar en zes maanden geleden met mijn vrouw en drie kinderen. We vinden het geweldig hier, maar het is een beetje aanpassen - vooral als het gaat om het buitenleven. Ik ben opgegroeid met kamperen en barbecuen met mijn familie, maar nu we in Afrika zijn? Laten we zeggen dat de wilde dieren graag een beetje te dichtbij komen! Toch lukt het ons om plezier te hebben, en ik kijk er naar uit om dit jaar nog meer nieuwe dingen te proberen.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.