Wonen & werken in Rio de Janeiro

Wonen & werken in Rio de Janeiro, Brazilië als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Brazilië wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Rio de Janeiro en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.78/5 (Rang #59)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

10 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Slecht

Rassentolerantie

Goed

Inkomsten niveau

721 USD

Engels niveau

Slecht

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Slecht

Gezelligheid

Goed

Gratis WIFI in de stad

Slecht

Airconditioning

Goed

Vrije meningsuiting

Redelijk

LGBTQ+ vriendelijk

Heel goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Heel goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Middelmatig

Opstart score

Slecht

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Heel goed

Nachtleven

Heel goed

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Braziliaans

Vriendelijk voor vrouwen

Redelijk

Digital Nomad Data

Continent

Latijns Amerika

Gemiddelde reistijd

13 dagen

Internet snelheid

10 mbps

Weer

Warm heel jaar door

Electriciteit

Europese type C plug

Beste buurt om in te verblijven

Botafogo

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Bezoekers terugkeer %

15 %

Populatie

BBP per hoofd

8649 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Tam

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Rio de Janeiro

Levensonderhoud Digital Nomad

1,470USD / maand

Levensonderhoud gezin

1454 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

683USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

685 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

1,249USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

32 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

41USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

1,102USD / maand

Levensonderhoud local

764USD / maand

Coworking kosten

194USD / maand

Avondmaaltijd

4USD

Coca-Cola (0.3L)

1USD

Koffie

1USD

Bier (0.5L)

2USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Rio de Janeiro direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Rio de Janeiro en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Rio de Janeiro. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Rio de Janeiro en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Rio de Janeiro. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Rio de Janeiro, Brazilië geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Brazilië spreekt Braziliaans. Het Engels niveau is over het algemeen Slecht.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Rio de Janeiro kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Rio de Janeiro kunt doen.

Er zijn veel voordelen aan wonen en werken in Rio de Janeiro, waaronder 1. Prachtige stranden en een prachtig landschap 2. Een levendige cultuur en een ontspannen levensstijl 3. Het hele jaar door uitstekend weer 4. Volop vrijetijdsactiviteiten en sportmogelijkheden 5. Nabijheid van andere grote Zuid-Amerikaanse steden 6. Een sterke economie met veel werkgelegenheid. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Brazilië zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Brazilië en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Rio de Janeiro.

Rio de Janeiro is een beruchte gevaarlijke stad, en het is niet ongebruikelijk dat de criminaliteit ook overdag doorgaat De laatste jaren is het aantal kleine misdrijven zoals zakkenrollen en berovingen toegenomen, wat vooral gevaarlijk kan zijn als je je niet bewust bent van je omgeving De stad wordt ook geteisterd door verkeersopstoppingen, waardoor de verplaatsingen een frustrerende ervaring kunnen worden Vervuiling is een ander probleem waar de bewoners dagelijks mee te maken hebben Al deze factoren maken het leven en werken in Rio de Janeiro een uitdaging voor zelfs de meest geharde persoon. 

Leven, wonen en werken in Rio de Janeiro

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Rio de Janeiro? Lees dan hier wat Rio de Janeiro allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Rio de Janeiro voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Brazilië? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Rio de Janeiro prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Rio de Janeiro vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Zeker! Rio de Janeiro is een van de populairste toeristische bestemmingen in Brazilië, en dat is niet voor niets - het is er absoluut adembenemend. Met zijn enorme zandstranden, chaotische mengelmoes van culturen en fantastische nachtleven is Rio een stad die voor elk wat wils heeft. En wist u dat Rio tot 1960 de hoofdstad van Brazilië was? Gek, toch? Hoe dan ook, hier is een willekeurig feit over Rio dat je misschien niet wist: wist je dat Rio zijn eigen Tibetaanse Boeddhistische Tempel heeft? Ja, de tempel ligt in de vredige wijk Botafogo en is een populaire plek voor zowel boeddhisten als niet-boeddhisten om tot rust te komen in deze anders zo hectische stad.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl