Eten en drinken in Rio de Janeiro

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Rio de Janeiro is natuurlijk de gastronomie.

Als u naar Rio de Janeiro gaat, dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat het beste eten en drinken is. Dit is tenslotte een stad die bekend staat om zijn fantastische keuken. Gelukkig hebben we je gedekt. In deze blogbijdrage bespreken we een aantal van de beste dingen om te eten en te drinken als je in Rio bent. Geloof ons, je zult niet teleurgesteld zijn!

Er zijn veel heerlijke gerechten in Rio de Janeiro, maar enkele van de populairste zijn feijoada (een stoofpot van zwarte bonen en vlees), caipirinha (een Braziliaanse cocktail gemaakt met cachaça, limoen, suiker en ijs), en churrasco (Braziliaanse barbecue). Rio is een culinair paradijs, dus er zijn genoeg andere heerlijke gerechten om ook te proberen! Als je in Rio wilt eten als een inwoner, kost je dat ongeveer per dag. Maar als je als een toerist wilt eten, kost je dat ongeveer per dag.

Dus als je op zoek bent naar een geweldige eetbestemming, dan is Rio de Janeiro de place to be. Met voor elk wat wils, kun je hier genieten van een fantastische culinaire ervaring. Zorg ervoor dat je hongerig komt en bereid je voor om je te laten verwennen door het beste eten ter wereld!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Braziliaans zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.