Kaart Rio de Janeiro

Hier is een kaart van Rio de Janeiro. Zoals u kunt zien, is het een vrij grote stad met veel verschillende buurten. Rio is verdeeld in twee delen: de strandkant en de bergkant. Aan de strandkant bevinden zich alle toeristische attracties, terwijl de bergkant meer residentieel is. De buurten aan de strandkant zijn Copacabana, Ipanema, Leblon, enzovoort.

En de buurten aan de bergkant zijn Santa Teresa, Laranjeiras, Alto da Boa Vista, enzovoort. Wat uniek is aan Rio is dat het zowel stranden als bergen in elkaars nabijheid heeft.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Rio de Janeiro je het beste verblijft! Ga je vooral naar Rio de Janeiro om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Rio de Janeiro is bijvoorbeeld Botafogo.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Rio de Janeiro. 

Met behulp van een plattegrond van Rio de Janeiro kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.