Veiligheid in Rio de Janeiro

Is het veilig in Rio de Janeiro voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Rio de Janeiro? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Rio de Janeiro?

Is het veilig in Rio de Janeiro voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Rio de Janeiro?

Ja! Rio is een veilige stad voor toeristen. Het is zelfs een van de populairste toeristische bestemmingen in Zuid-Amerika. Er zijn bepaalde delen van de stad die gevaarlijker zijn dan andere, dus het is altijd belangrijk dat u zich bewust bent van uw omgeving en voorzorgsmaatregelen neemt wanneer u in onbekende gebieden reist.

Maar zolang u slim bent en alert blijft, zult u een geweldige tijd hebben bij het verkennen van alles wat Rio te bieden heeft!

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.