Wonen & werken in Polen

Wonen en werken in Polen is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Polen. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Polen zoals bijvoorbeeld krakow. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Polen

Het is geweldig! Ik woon en werk nu bijna twee jaar in Polen, en ik vind het geweldig. De mensen zijn ongelooflijk vriendelijk en gastvrij, het eten is geweldig (vooral de pierogi!), en er is altijd wel iets nieuws te zien en te doen. De kosten van levensonderhoud zijn ook heel redelijk, vooral in vergelijking met andere West-Europese landen. Over het algemeen zou ik zeggen dat wonen en werken in Polen een uiterst positieve ervaring is.

Er zijn veel steden in Polen die populair zijn bij toeristen. Warschau is de hoofdstad en grootste stad, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Renaissance. Krakau is een andere grote stad, bekend om zijn rol in de literaire en artistieke tradities van het land. Andere populaire toeristische bestemmingen zijn Poznan, Zakopane, Wroclaw en Gdansk. Elk van deze steden heeft zijn eigen unieke charmes en attracties die een bezoek de moeite waard maken. Of u nu geïnteresseerd bent in het verkennen van de levendige cultuur van Polen of gewoon wilt genieten van het prachtige landschap, er is hier zeker een stad die u zal aanspreken.

Wat eet men in Polen?

Als u op zoek bent naar een traditionele Poolse maaltijd, kunt u niet fout gaan met pierogi. Deze knoedels zijn meestal gevuld met aardappelen en kaas, hoewel je ook allerlei andere vullingen kunt vinden. Andere populaire gerechten zijn bigos (een stoofpot van jagers), Kotlet schabowy (gepaneerde varkenskoteletten), en golabki (gevulde koolbladeren).

Waarom wonen & werken in Polen?

Enkele voordelen van leven in Polen zijn: - een sterke economie met lage werkloosheidscijfers; - een hoge levenskwaliteit en een gezondheidszorgsysteem - goede onderwijs- en opleidingsmogelijkheden - een rijke cultuur en geschiedenis; en - een veilige en vriendelijke omgeving.

Wat zijn de nadelen?

De nadelen van het leven in Polen zijn: -De kosten van levensonderhoud zijn hoog. -Het weer kan in de winter erg koud en somber zijn. -Er is veel bureaucratie en administratieve rompslomp om iets gedaan te krijgen. -Het openbaar vervoer is niet erg goed. -Het kan moeilijk zijn om een goedbetaalde baan te vinden.

 

Populaire bestemmingen in Polen
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!