Wonen & werken in Szczecin

Wonen & werken in Szczecin, Polen als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Polen wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Szczecin en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.59/5 (Rank #123)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

39 Mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Goed

Rassentolerantie

Slecht

Inkomsten niveau

Heel laag

Engels niveau

Goed

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Redelijk

Gratis WIFI in de stad

Goed

Airconditioning

Slecht

Vrije meningsuiting

Goed

LGBTQ+ vriendelijk

Redelijk

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Slecht

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Hoog

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Goed

Nachtleven

Redelijk

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Pools

Vriendelijk voor vrouwen

Goed

Digital Nomad Data

Continent

Europa

Gemiddelde reistijd

3 dagen

Internet snelheid

39 Mbps

Weer

Seizoensgebonden

Electriciteit

Europese Type C plug

Beste buurt om in te verblijven

Dabie

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Ja

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Ja

Bezoekers terugkeer %

%

Populatie

BBP per hoofd

12332 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Lot Polish

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Szczecin

Levensonderhoud Digital Nomad

1,823USD / maand

Levensonderhoud gezin

euro 1,541 / maand

1 kamer studio (centrum)

286USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

1698 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

/ maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

80USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

41USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

908USD / maand

Levensonderhoud local

496USD / maand

Coworking kosten

128USD / maand

Avondmaaltijd

5USD

Coca-Cola (0.3L)

1USD

Koffie

2USD

Bier (0.5L)

3USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Szczecin direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Szczecin en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Szczecin. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Szczecin en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Szczecin. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Szczecin, Polen geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Polen spreekt Pools. Het Engels niveau is over het algemeen Goed.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Szczecin kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Szczecin kunt doen.

Er zijn een aantal voordelen aan wonen en werken in Szczecin. Hier zijn er slechts een paar van -Szczecin is een zeer betaalbare stad. De kosten van levensonderhoud zijn relatief laag, wat betekent dat u hier meer geld kunt verdienen. Bovendien zijn de lonen in Szczecin hoger dan in andere delen van Polen, dus u kunt een goed salaris verwachten -De stad heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en voorzieningen. Er zijn tal van musea, theaters en andere culturele instellingen om u te vermaken, evenals alle winkel- en eetgelegenheden die u zich maar kunt wensen. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Polen zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Polen en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Szczecin.

Er zijn een paar nadelen aan wonen en werken in Szczecin. Ten eerste is de stad niet zo kosmopolitisch als sommige van de andere grotere steden in Polen. Dit kan het moeilijk maken om werk te vinden of personeel aan te nemen met internationale ervaring. Ten tweede is de stad nogal verspreid, wat het moeilijk kan maken om zonder auto rond te reizen. Ten slotte heeft Szczecin een relatief hoog misdaadcijfer in vergelijking met andere steden in Polen. Hoewel er bepaalde delen van de stad veilig zijn, is het belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn als u hier reist of woont. 

Leven, wonen en werken in Szczecin

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Szczecin? Lees dan hier wat Szczecin allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Szczecin voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Polen? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Szczecin prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Szczecin vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Ja, ik heb een willekeurig feit over Szczecin. Wist u dat de stad ooit bekend stond als "Stettin"? Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad voor het grootste deel van de wereld bekend als Szczecin, nadat het door Polen was geannexeerd. De officiële naamswijziging vond pas plaats na het einde van de oorlog, maar veel mensen verwijzen nog steeds naar de stad onder de oude naam.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl