Eten en drinken in Szczecin

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Szczecin is natuurlijk de gastronomie.

Szczecin is een stad vol verrassingen. Niet alleen herbergt het een van de grootste middeleeuwse wijken van Europa, maar het is ook een geweldige plek om je tegoed te doen aan heerlijk eten en drinken. Of je nu op zoek bent naar een stevige Poolse maaltijd of een koud biertje op een warme dag, Szczecin heeft voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Pak je paspoort en maak je klaar om deze onderschatte parel van een stad te verkennen!

Szczecin is een stad in het westen van Polen, aan de rivier de Oder. De keuken van Szczecin weerspiegelt de positie van de stad op het kruispunt van verschillende culturen. Enkele van de populairste gerechten zijn pierogi, kiełbasa, en gołąbki. Szczecin is een stad in het westen van Polen, en de prijzen voor eten hier zullen variëren naargelang het soort voedsel dat je zoekt.

Maar over het algemeen zullen de kosten van uit eten gaan in Szczecin goedkoper zijn dan in andere grote Poolse steden zoals Warschau of Krakau. Enkele voorbeelden: Een maaltijd in een fast food restaurant kost ongeveer 10 - 15 PLN (EUR 2,50 - 3,75), terwijl een 3-gangen diner in een midden-klasse restaurant ongeveer 50 - 70 PLN (EUR 12,50 - 17,50) kost.

En als je op zoek bent naar iets echt goedkoops en vrolijks, kun je een vullende maaltijd krijgen in een kantine of bistro. Als je van lekker eten houdt, dan is Szczecin de perfecte bestemming voor jou. Er zijn hier tal van restaurants die je hunkeringen zullen stillen, en je zult er iets kunnen vinden om iedereen in je groep tevreden te stellen. Dus waar wacht je nog op? Begin nu met het plannen van je reis!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Pools zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.