Wonen & werken in Mexico

Wonen en werken in Mexico is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Mexico. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Mexico zoals bijvoorbeeld Mexico Stad. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Mexico

Er zijn veel verschillende meningen over hoe het is om in Mexico te wonen en te werken. Sommige mensen vinden het een prachtig land, terwijl anderen het frustrerend vinden. De kosten van levensonderhoud variëren afhankelijk van uw levensstijl en de locatie in het land, maar zijn over het algemeen veel goedkoper dan in ontwikkelde landen. De gezondheidszorg is ook betaalbaar en van goede kwaliteit als je toegang hebt tot de juiste faciliteiten. De lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij, maar sommigen kunnen misbruik maken van toeristen of onbekende gezichten. Beheersing van de Spaanse taal is niet vereist, maar nuttig voor reizigers De meeste mensen die in Mexico wonen, werken in de toeristenindustrie, omdat de natie afhankelijk is van buitenlanders die hier geld komen uitgeven.

Er zijn veel populaire steden in Mexico, elk met hun eigen unieke cultuur en attracties. Enkele van de populairste zijn Mexico Stad, Guadalajara, Puerto Vallarta, Cabo San Lucas, en Cancún. Elke stad heeft bezoekers iets anders te bieden, van prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden tot prachtige stranden en een bruisend nachtleven. Mexico-Stad is de hoofdstad van Mexico en een van de dichtstbevolkte steden ter wereld. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur, en als een belangrijk centrum van politiek, economie, onderwijs en kunst. De stad heeft voor elk wat wils, of u nu oude ruïnes wilt ontdekken of moderne kunstgalerijen wilt bezoeken.

Wat eet men in Mexico?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want de keuken van Mexico varieert sterk in het hele land. Enkele van de populairste gerechten in Mexico zijn echter taco's, enchilada's, burrito's, chile rellenos en guacamole. Veel Mexicaanse gerechten worden gemaakt met maïstortilla's, bonen, rijst en chilipepers.

Waarom wonen & werken in Mexico?

Enkele voordelen van het leven in Mexico zijn: lagere kosten van levensonderhoud, warmer weer, diverse cultuur, heerlijk eten, en ontspannen levensstijl. Mexico is een geweldige plek om te wonen omdat het een beetje van alles heeft. De kosten van levensonderhoud zijn veel lager dan in landen als de Verenigde Staten of Canada, en het weer is het hele jaar door warm. Er is ook een grote diversiteit aan cultuur in Mexico, elke regio heeft zijn eigen tradities en keuken. Mexicaans eten wordt beschouwd als een van de beste ter wereld, en de ontspannen levensstijl maakt het gemakkelijk om ten volle van het leven te genieten.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn veel nadelen aan het leven in Mexico. Het land kent veel criminaliteit en corruptie, en de levensstandaard is er veel lager dan in andere ontwikkelde landen. Veel mensen vinden de cultuur ook nogal conservatief en rigide, en de infrastructuur is vaak slecht. Bovendien kan het klimaat vrij ruw zijn, met regelmatig zware weersomstandigheden zoals orkanen. Tenslotte zijn Mexicaanse steden vaak erg vervuild.

 

Populaire bestemmingen in Mexico
Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!