Wonen & werken in Puerto Vallarta

Wonen & werken in Puerto Vallarta, Mexico als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Mexico wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Puerto Vallarta en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.51/5 (Rank#147)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

21 Mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Goed

Rassentolerantie

Redelijk

Inkomsten niveau

Heel laag

Engels niveau

Slecht

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Goed

Gratis WIFI in de stad

Redelijk

Airconditioning

Slecht

Vrije meningsuiting

Slecht

LGBTQ+ vriendelijk

Heel goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Redelijk

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Middelmatig

Opstart score

Slecht

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Redelijk

Nachtleven

Slecht

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Spaans

Vriendelijk voor vrouwen

Redelijk

Digital Nomad Data

Continent

Latijns-Amerika

Gemiddelde reistijd

22 dagen

Internet snelheid

21 Mbps

Weer

Electriciteit

Amerikaanse type A plug

Beste buurt om in te verblijven

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Nee

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Nee

Bezoekers terugkeer %

14 %

Populatie

BBP per hoofd

8444 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Aeromexico

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Puerto Vallarta

Levensonderhoud Digital Nomad

1,773USD / maand

Levensonderhoud gezin

euro 1,500 / maand

1 kamer studio (centrum)

274USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

1030 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

3,460USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

48USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

113USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

1,244USD / maand

Levensonderhoud local

348USD / maand

Coworking kosten

140USD / maand

Avondmaaltijd

2USD

Coca-Cola (0.3L)

0USD

Koffie

1USD

Bier (0.5L)

1USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Puerto Vallarta direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Puerto Vallarta en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Puerto Vallarta. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Puerto Vallarta en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Puerto Vallarta. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Puerto Vallarta, Mexico geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Mexico spreekt Spaans. Het Engels niveau is over het algemeen Slecht.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Puerto Vallarta kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Puerto Vallarta kunt doen.

Puerto Vallarta is een prachtige plek om te wonen en te werken omdat het voor elk wat wils heeft. Er zijn genoeg buitenactiviteiten om van te genieten, zoals zwemmen, snorkelen, wandelen, en vogels kijken. En als je op zoek bent naar een meer stedelijke ervaring, zijn er genoeg restaurants, bars, en nachtclubs om je te vermaken. Een ander groot voordeel van het leven in Puerto Vallarta zijn de kosten van levensonderhoud. Het is veel goedkoper dan de meeste andere plaatsen in Noord-Amerika, dus je kunt geld besparen terwijl je op een prachtige locatie woont. Tot slot, de mensen in Puerto Vallarta zijn vriendelijk en gastvrij, dus je zult je meteen thuis voelen vanaf het moment dat je aankomt. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Mexico zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Mexico en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Puerto Vallarta.

Er zijn een paar potentiële nadelen van wonen en werken in Puerto Vallarta, Mexico. Ten eerste, de kosten van levensonderhoud kunnen hoog zijn, vooral als je gewend bent om in Amerikaanse dollars te verdienen en uit te geven. Daarnaast kan de stad nogal druk en chaotisch zijn, met een infrastructuur die niet altijd aan de westerse normen voldoet. Tenslotte is er altijd een risico van criminaliteit wanneer je in een grote stad woont, en Puerto Vallarta is geen uitzondering. Terwijl de meeste bezoekers en expats melden zich hier veilig te voelen, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen zakkenrollers en andere kleine criminelen. 

Leven, wonen en werken in Puerto Vallarta

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Puerto Vallarta? Lees dan hier wat Puerto Vallarta allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Puerto Vallarta voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Mexico? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Puerto Vallarta prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Puerto Vallarta vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Ja! Puerto Vallarta is de thuisbasis van een grote kolonie zeeschildpadden. Elk jaar, tussen mei en oktober, komen de schildpadden aan land om hun eieren te leggen op de stranden bij Puerto Vallarta. Zodra de eieren gelegd zijn, werken vrijwilligers en medewerkers van de Grupo de Reservas de la Biosfera Sierra Madre Occidental onvermoeibaar om ze te beschermen tegen roofdieren en ervoor te zorgen dat ze succesvol uitkomen.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl