Wonen & werken in Griekenland

Wonen en werken in Griekenland is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Griekenland. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Griekenland zoals bijvoorbeeld Athens. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Griekenland

Het is een groot genoegen om in Griekenland te wonen en te werken. Het weer is prachtig, de mensen zijn vriendelijk en er is veel geschiedenis en cultuur om van te genieten. Eén ding waar je misschien even aan moet wennen is het tempo van het leven. Grieken nemen graag de tijd en genieten van het leven, dus het kan allemaal wat trager gaan dan u gewend bent.

De populairste Griekse steden volgens TripAdvisor zijn: Athene, Thessaloniki, Mykonos, Santorini, Kos, Corfu, en Rhodos.

Wat eet men in Griekenland?

In Griekenland genieten zowel de lokale bevolking als bezoekers van verse zeevruchten, sappig vlees, smakelijke kazen, olijven, en een verscheidenheid aan fruit en groenten. Het Mediterraanse dieet - dat rijk is aan olijfolie, vis, fruit, groenten en volle granen - is gezond en heerlijk gebleken. Grieks eten kan thuis worden genuttigd of in een van de ontelbare fantastische restaurants die in het hele land te vinden zijn.

Waarom wonen & werken in Griekenland?

Griekenland is een geweldige plek om te wonen om een aantal redenen: het klimaat is geweldig, het eten is heerlijk, de mensen zijn vriendelijk en gastvrij, en er is veel te zien en te doen. Griekenland heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur die toeristen van over de hele wereld aantrekken. De stranden zijn prachtig, het landschap is adembenemend, en er is volop gelegenheid voor buitenactiviteiten zoals wandelen, zeilen, windsurfen en skiën. Bovendien biedt Griekenland een uitstekende gezondheidszorg en enkele van de beste scholen van Europa.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het wonen in Griekenland die je moet overwegen voordat je verhuist. De kosten van levensonderhoud zijn hoog, vooral in grote steden als Athene. Dit kan worden gecompenseerd door een goedbetaalde baan, maar het is toch iets om rekening mee te houden. De gezondheidszorg is ook niet zo goed als in andere ontwikkelde landen. De wachttijden voor afspraken en procedures kunnen vrij lang zijn, en er kan een gebrek zijn aan sommige moderne behandelingen en apparatuur. De situatie verbetert echter met de tijd en met investeringen. De misdaadcijfers zijn relatief hoog in Griekenland, vooral in stedelijke gebieden. Dit betekent dat de inwoners extra voorzorgsmaatregelen moeten nemen wanneer ze rondreizen of hun huis onbeheerd achterlaten.

 

Populaire bestemmingen in Griekenland
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!