Wonen & werken in Servie

Wonen en werken in Servie is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Servie. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Servie zoals bijvoorbeeld Belgrado. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Servie

De beste manier om te beschrijven hoe het is om in Servië te wonen en te werken, zou zijn om te zeggen dat het een unieke ervaring is. De Servische levensstijl en cultuur zijn zo veelzijdig dat ze zich onderscheiden van alle andere in de wereld Een van de dingen die het meest opvallen aan het leven in Servië is het ontspannen levenstempo. De mensen hier doen het vaak rustig aan en genieten van de eenvoudige dingen in het leven. Dit kan een aangename verandering van tempo zijn voor degenen die gewend zijn om in een snelle, stressvolle omgeving te leven Natuurlijk is Servië niet zonder uitdagingen. De economische situatie is niet ideaal en de werkloosheidscijfers zijn relatief hoog.

Er zijn een paar populaire steden in Servië die zowel toeristen als de lokale bevolking aantrekken. De hoofdstad Belgrado is een van de populairste bestemmingen, dankzij de rijke geschiedenis en de overvloed aan culturele attracties. Andere populaire steden zijn Novi Sad, dat bekend staat om zijn levendige muziekscene, en Nis, waar zich enkele van de best bewaarde Romeinse ruïnes van het land bevinden. Wat je interesses ook zijn, je vindt zeker iets om van te houden in een van deze Servische steden.

Wat eet men in Servie?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat ieders eetgewoonten en voorkeuren uniek zijn. In het algemeen bestaat het Servische dieet echter uit vlees (vooral varkensvlees), brood en gebak, vers fruit en verse groenten, zuivelproducten en zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals aardappelen. Traditionele Servische gerechten zoals ćevapi (gegrild gehakt), pljeskavica (gehakt pasteitje), sarma (gevulde koolbladeren) en gibanica (met kaas gevuld gebak) zijn ook populair. Naast deze zelf bereide maaltijden zijn er in het hele land veel restaurants en cafés waar de Servische keuken wordt geserveerd.

Waarom wonen & werken in Servie?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Servië. Enkele van de meest opvallende zijn: 1. Lage kosten van levensonderhoud - Servië is een zeer betaalbare plek om te wonen, met kosten voor basisbehoeften zoals voedsel, huisvesting en vervoer die veel lager zijn dan in andere landen. 2. Uitstekende gezondheidszorg - De Servische gezondheidszorg is een van de beste in Europa, met medische zorg van hoge kwaliteit tegen een fractie van de kosten die in andere ontwikkelde landen worden gerekend. 3. Heerlijk eten - De Servische keuken staat bekend om zijn smaakvolle gerechten gemaakt met verse ingrediënten, en er zijn tal van restaurants en cafés catering voor elke smaak. 4.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het leven in Servië. Het land is ingesloten door land, dus het kan moeilijk zijn om er op uit te trekken en nieuwe plaatsen te verkennen. De infrastructuur is niet zo ontwikkeld als in sommige andere landen, dus het kan moeilijker zijn om alles te vinden wat je nodig hebt. En de kosten van levensonderhoud kunnen hoger zijn dan in sommige andere landen in de buurt. Maar er zijn ook veel voordelen aan het leven in Servië. Het land is bezaaid met prachtige bergen, rivieren en meren. Het is de thuisbasis van een rijke cultuur en geschiedenis die u kunt verkennen in de vele musea en kerken. En de mensen zijn warm en gastvrij, waardoor het gemakkelijk is om hier vrienden te maken.

 

Populaire bestemmingen in Servie
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!