Wonen & werken in Rusland

Wonen en werken in Rusland is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Rusland. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Rusland zoals bijvoorbeeld Moskou. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Rusland

Rusland is een land van grote contrasten. Het is het grootste land ter wereld, het strekt zich uit over elf tijdzones en beslaat bijna een tiende van het landoppervlak van de aarde. Maar het heeft slechts 143 miljoen inwoners, slechts 2 procent van het wereldtotaal. De overgrote meerderheid van de Russen woont in Europees Rusland, dat minder dan de helft van het totale grondgebied van het land beslaat De meeste Russen zijn stedelingen. Ongeveer driekwart woont in steden en dorpen, terwijl slechts een kwart op het platteland woont. De hoofdstad Moskou is veruit de grootste metropool, met meer dan 12 miljoen inwoners (17% van het nationale totaal). Andere grote steden zijn St.

Er zijn verschillende populaire steden in Rusland, elk met zijn eigen flair en cultuur. Moskou is misschien wel de bekendste stad van Rusland, en het is zonder twijfel het politieke en economische centrum van het land. Petersburg, daarentegen, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur, terwijl Novosibirsk een meer industriële stad is. Er zijn ook vele andere grote steden in Rusland, zoals Yekaterinburg, Kazan, Nizhny Novgorod, en Vladivostok.

Wat eet men in Rusland?

De Russische keuken is ongelooflijk divers, en er is voor elk wat wils. Veel voorkomende gerechten zijn borsjt (een bietensoep), pelmeni (vleesknoedels), shashlik (gegrild spiesvlees), en okroshka (een koude groentesoep). Daarnaast wordt in de Russische keuken veel roggebrood gegeten, dat in veel Slavische landen populair is.

Waarom wonen & werken in Rusland?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Rusland. Enkele van de meest opvallende zijn 1) De kosten van levensonderhoud zijn relatief laag in vergelijking met andere ontwikkelde landen 2) Er is een rijke cultuur en geschiedenis die eeuwen overspant 3) Het land is uitgestrekt en biedt zijn inwoners een grote verscheidenheid aan landschappen en klimaten 4) De Russische burgers hebben een van de hoogste levensstandaarden ter wereld 5) De gezondheidszorg is wereldberoemd en betaalbaar 6) Russen hebben een sterk gemeenschapsgevoel en familiewaarden.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het leven in Rusland. Ten eerste zijn de kosten van levensonderhoud hoog. Huisvesting, voedsel en vervoer kunnen duur zijn. Ten tweede zijn de winters koud en lang. Het kan moeilijk zijn om een betaalbare woning te vinden die warm genoeg is om de winter door te komen. Ten derde is de levensstandaard lager dan in sommige andere landen. Er zijn niet veel goedbetaalde banen en veel mensen leven in armoede. Ten slotte is Rusland een groot land met veel verschillende culturen en talen. Het kan moeilijk zijn om je te verplaatsen en te begrijpen wat de mensen zeggen.

 

Populaire bestemmingen in Rusland
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!