Wonen & werken in Taiwan

Wonen en werken in Taiwan is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Taiwan. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Taiwan zoals bijvoorbeeld Taipei. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Taiwan

Taiwan is een geweldige plek om te wonen en te werken! Het is een heel veilig en vriendelijk land met een uitstekende infrastructuur. De mensen zijn ook erg vriendelijk en gastvrij, en er is veel lekker eten en cultuur om van te genieten. De kosten van levensonderhoud in Taiwan zijn ook relatief laag, waardoor het een geweldige plek is om geld te besparen. En het klimaat is aangenaam, met het hele jaar door warm weer en weinig neerslag.

Taipei, Kaohsiung, Taichung, Tainan.

Wat eet men in Taiwan?

Taiwan staat bekend om zijn heerlijke en gevarieerde eten. Er zijn veel verschillende gerechten om te proberen, maar enkele van de populairste zijn Beef Noodle Soup, Pork Fried Rice, en Bubble Tea.

Waarom wonen & werken in Taiwan?

Er zijn veel voordelen aan wonen in Taiwan! Om te beginnen zijn de kosten van levensonderhoud zeer betaalbaar in vergelijking met andere ontwikkelde landen. Bovendien heeft Taiwan een zeer efficiënt transportsysteem, waardoor het gemakkelijk is om het eiland te verkennen. De gezondheidszorg in Taiwan is ook van topniveau en de Taiwanese bevolking heeft over het algemeen een hoge levensstandaard. Een ander groot voordeel van het leven in Taiwan is dat het een ongelooflijk divers land is - je kunt hier vrijwel elk soort voedsel of cultuur vinden. En ondanks het feit dat het een klein eiland is, zijn er genoeg dingen te doen en te zien - van wandelen in de prachtige natuur tot het verkennen van het bruisende stadsleven.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het leven in Taiwan die het vermelden waard zijn. Ten eerste kunnen de kosten van levensonderhoud vrij hoog zijn, vooral in de hoofdstad Taipei. De huur van een appartement in Taipei kan erg duur zijn, en de prijzen voor basisbenodigdheden zoals eten en vervoer kunnen ook aardig oplopen. Ten tweede kan het weer in Taiwan erg warm en vochtig zijn, vooral tijdens de zomermaanden. Dit kan het erg ongemakkelijk maken om hier te wonen als je niet gewend bent aan het klimaat. Ten slotte kan de Taiwanese cultuur behoorlijk verschillen van wat u gewend bent als u uit een westers land komt. De taalbarrière kan het ook moeilijk maken om je hier te verplaatsen en vrienden te maken.

 

Populaire bestemmingen in Taiwan
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!