Wonen & werken in Oostenrijk

Wonen en werken in Oostenrijk is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Oostenrijk. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Oostenrijk zoals bijvoorbeeld Wenen. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Oostenrijk

Het is heerlijk om in Oostenrijk te wonen en te werken. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, en het landschap is adembenemend. Er is een breed scala aan activiteiten, zowel in de stad als op het platteland. En de economie bloeit, waardoor het een geweldige plek is om zaken te doen.

Er zijn veel populaire steden in Oostenrijk die zowel toeristen als de plaatselijke bevolking graag bezoeken. Enkele van de populairste zijn Wenen, Salzburg, Innsbruck, Klagenfurt en Linz. Elke stad heeft zijn eigen unieke charme en bezienswaardigheden die een bezoek de moeite waard maken. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en een van de populairste toeristische bestemmingen in het land. Het is de thuisbasis van tal van historische bezienswaardigheden, musea en andere culturele attracties. Salzburg is een andere populaire stad voor bezoekers aan Oostenrijk vanwege de nabijheid van de Alpen en het prachtige landschap.

Wat eet men in Oostenrijk?

De bakkerij is een must-try als je in Oostenrijk bent! Bestel een stuk sachertorte, apfelstrudel, of iets anders met chocolade en geniet ervan met een kopje koffie. Liefhebbers van hartig eten kunnen een Wiener schnitzel (een gepaneerde en gefrituurde kalfskotelet) of goulash (een hartige stoofpot van rundvlees, varkensvlees, uien, knoflook en paprika) proberen. Vergeet niet uw maaltijd af te ronden met een warme Oostenrijkse wijn. Tot slot, voor de zoetekauwen, probeer eens het mangalitsa varkensvlees van Pannenburg! Dit gepekelde varkensvlees wordt vaak als ontbijtvlees gegeten, maar kan ook aan desserts worden toegevoegd.

Waarom wonen & werken in Oostenrijk?

Er zijn veel voordelen aan wonen in Oostenrijk! Enkele daarvan zijn de volgende Oostenrijk heeft een hoge levensstandaard. Het wordt zelfs vaak gerangschikt als een van de beste landen ter wereld om te wonen wat levenskwaliteit betreft. Oostenrijkers genieten van gratis gezondheidszorg en gratis onderwijs tot aan de universiteit. De kosten van levensonderhoud zijn ook relatief betaalbaar, vooral in vergelijking met andere West-Europese landen. Het land is vreedzaam en stabiel met een laag misdaadcijfer. Het is ook perfect gelegen in het hart van Europa, waardoor het gemakkelijk is om naar andere landen te reizen voor werk of vrije tijd. Het landschap is absoluut adembenemend, en er zijn tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen, skiën en fietsen.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het wonen in Oostenrijk. Ten eerste kunnen de kosten van levensonderhoud vrij hoog zijn. Bovendien kan het weer in de wintermaanden behoorlijk koud en guur zijn. En tot slot kan de arbeidsmarkt behoorlijk concurrerend zijn.

 

Populaire bestemmingen in Oostenrijk
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!