Wonen & werken in Wenen

Wonen & werken in Wenen, Oostenrijk als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Oostenrijk wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Wenen en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

Gezinsvriendelijkheid

Internet

60 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Heel goed

Rassentolerantie

Slecht

Inkomsten niveau

2478 USD

Engels niveau

Goed

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Redelijk

Gratis WIFI in de stad

Heel goed

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Heel goed

LGBTQ+ vriendelijk

Redelijk

Levenskwaliteit

Heel goed

Plezier

Heel goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Middelmatig

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Goed

Nachtleven

Goed

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Duits

Vriendelijk voor vrouwen

Redelijk

Digital Nomad Data

Continent

Europa

Gemiddelde reistijd

4 dagen

Internet snelheid

60 mbps

Weer

Seizoensgebonden

Electriciteit

Europese type C plug

Beste buurt om in te verblijven

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Nee, alleen contante betalingen

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Veilig om te drinken

Bezoekers terugkeer %

%

Populatie

BBP per hoofd

48589 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Austrian

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Wenen

Levensonderhoud Digital Nomad

/ maand

Levensonderhoud gezin

/ maand

1 kamer studio (centrum)

1,011USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

2740 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

3,000USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

/ nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

/ nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

6,540USD / maand

Levensonderhoud local

/ maand

Coworking kosten

/ maand

Avondmaaltijd

11USD

Coca-Cola (0.3L)

3USD

Koffie

4USD

Bier (0.5L)

1USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Wenen direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Wenen en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Wenen. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Wenen en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Wenen. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Wenen, Oostenrijk geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Oostenrijk spreekt Duits. Het Engels niveau is over het algemeen Goed.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Wenen kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Wenen kunt doen.

Als u op zoek bent naar een betaalbare stad met een hoge levenskwaliteit, dan is Wenen een goede optie. De stad staat al zeven jaar op de eerste plaats in het Mercer Quality of Living Survey, en het is ook een van de meest leefbare steden ter wereld volgens The Economist. Wenen biedt tal van culturele bezienswaardigheden, geweldige restaurants en een bruisend nachtleven. Het is ook een geweldige plek om te werken, want de stad heeft lage werkloosheidscijfers en staat op de eerste plaats in het Global Competitiveness Report voor 2017-2018 van het World Economic Forum. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Oostenrijk zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Oostenrijk en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Wenen.

Sommige mensen zouden de volgende nadelen kunnen ondervinden van wonen en werken in Wenen -De kosten van levensonderhoud zijn vrij hoog in Wenen, wat een uitdaging kan zijn voor mensen met een krap budget -Het kan er tijdens piekuren behoorlijk druk zijn, wat het moeilijk maakt om je te verplaatsen -Wenen is geen bijzonder diverse stad, dus sommige mensen kunnen het gevoel hebben dat ze er niet bijhoren -Er zijn strenge regels en voorschriften die moeten worden nageleefd, wat frustrerend kan zijn voor creatieve types of mensen die de voorkeur geven aan een meer relaxte levensstijl. 

Leven, wonen en werken in Wenen

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Wenen? Lees dan hier wat Wenen allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Wenen voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Oostenrijk? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Wenen prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Wenen vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

De Wiener Schnitzel is een populair gerecht in Wenen. Het is gemaakt van kalfsvlees dat in dunne plakjes wordt gesneden, met broodkruimels wordt bestreken en wordt gebakken. Het gerecht wordt meestal geserveerd met aardappelen of een salade Er zijn veel historische bezienswaardigheden in Wenen, zoals het Wiener Riesenrad, een reusachtig reuzenrad dat in 1897 werd gebouwd. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden zijn de Stephansdom, een kathedraal in het centrum van de stad, en het Belvedere Paleis, dat ooit de zomerresidentie van prins Eugene van Savoye was Wenen is ook bekend om zijn muziek- en kunstscène.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl