Emigreren naar Wenen

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Wenen te emigreren.

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden als je naar Wenen wilt emigreren. Ten eerste maakt Oostenrijk deel uit van de Europese Unie, dus je hebt een geldig paspoort nodig. Als je van buiten de EU komt, heb je misschien ook een visum nodig. Ten tweede, zorg ervoor dat je voldoende ziektekostenverzekering hebt - Oostenrijkers zijn grote fans van universele gezondheidszorg, dus particuliere verzekeringen worden niet altijd geaccepteerd.

Ten derde, leer wat Duits! Veel Oostenrijkers spreken Engels, maar als je een beetje Duits leert, kom je al een heel eind bij de integratie in de Weense samenleving. Als je eenmaal je papierwerk op orde hebt en je taalvaardigheden onder de knie hebt, zijn er nog een paar praktische overwegingen om rekening mee te houden. Huisvesting kan lastig zijn.

Onze bezoekers aan het woord:

Hallo, ik ben Amy. Ik ben ongeveer een jaar geleden naar Wenen verhuisd en vind het hier geweldig! Ik ben getrouwd en heb één dochter en één zoon. Mijn man en ik houden ervan om samen te fietsen, te joggen en te winkelen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kleren - vooral mijn dochter, zij is een echte fashionista!

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.