Veiligheid in Wenen

Is het veilig in Wenen voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Wenen? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Wenen?

Is het veilig in Wenen voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Wenen?

Ja, het is veilig in Wenen voor toeristen. Maar, zoals in elke stad, zijn er een aantal gebieden die je 's avonds beter kunt vermijden. Het centrum van de stad is over het algemeen erg veilig, maar wees u bewust van uw omgeving als u naar de buitenwijken reist.

Wenen is een zeer populaire toeristische bestemming, en de meeste mensen zullen geen problemen ondervinden tijdens hun verblijf. Vergeet niet de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen tegen zakkenrollers en kleine criminaliteit, en je zult je prima voelen. Geniet van uw tijd in deze prachtige stad!

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.