Wonen & werken in Turkije

Wonen en werken in Turkije is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Turkije. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Turkije zoals bijvoorbeeld Istanbul. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Turkije

Turkije is een fascinerend land met een rijke cultuur en geschiedenis. Istanbul, de grootste stad van het land, is echt een smeltkroes van oost en west. Het is dan ook geen wonder dat Turkije een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld is. Wonen en werken in Turkije kan een opwindende en lonende ervaring zijn. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, en er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Het land heeft veel te bieden, van de prachtige Middellandse Zeekust tot de prachtige bergen en valleien. En laten we natuurlijk het heerlijke Turkse eten niet vergeten! Als je erover denkt om naar Turkije te verhuizen, zijn hier een paar dingen die je moet weten.

Istanbul is veruit de populairste stad van Turkije - en niet voor niets! Deze prachtige metropool kan bogen op een rijke geschiedenis, oogverblindende architectuur en een opwindende moderne cultuur. Bezoekers kunnen wereldberoemde bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Blauwe Moskee en het Topkapipaleis, winkelen op levendige markten, genieten van de Turkse keuken, en nog veel meer Ankara is de hoofdstad van Turkije en biedt een ander soort ervaring dan Istanbul. Deze levendige stad is de thuisbasis van een aantal parken en musea, evenals trendy cafés en bars.

Wat eet men in Turkije?

De Turkse keuken kent een grote variëteit aan gerechten, die grofweg in twee soorten kunnen worden ingedeeld: kust- en binnenlandgerechten. De kustgerechten zijn voornamelijk gebaseerd op vis en zeevruchten, terwijl de gerechten uit het binnenland voornamelijk op vlees zijn gebaseerd. Enkele van de populairste Turkse gerechten zijn kebab, döner kebab, kofta (gehaktballetjes), baklava, çiğ köfte (rauwe gehaktballetjes), en ayran. Naast deze hoofdgerechtcategorieën kent de Turkse keuken ook een groot aantal voorgerechten (mezes), bijgerechten (bijgerechten) en desserts.

Waarom wonen & werken in Turkije?

Wonen in Turkije heeft een aantal voordelen, zoals lagere kosten van levensonderhoud, een prachtig landschap en vriendelijke mensen. Turkije is ook een geweldige plek om nieuwe culturen en keukens te leren kennen. Het klimaat is het hele jaar door aangenaam, en er zijn genoeg activiteiten en attracties om je bezig te houden. Bovendien wordt er in het hele land Engels gesproken. Of u nu op zoek bent naar een avontuur of een plek om u te vestigen, Turkije is het overwegen waard.

Wat zijn de nadelen?

De nadelen van het leven in Turkije zijn: -De kosten van levensonderhoud zijn hoog, vooral in de grotere steden. -Er is veel verkeer en opstoppingen in de steden. -Het weer kan heet en vochtig zijn in de zomer, en koud en vochtig in de winter. -Het land is seismisch actief, dus er is een risico op aardbevingen. -Er zijn vaak stroomonderbrekingen. -De kwaliteit van de gezondheidszorg is niet zo goed als in sommige andere landen. -Het onderwijs is niet zo goed als in sommige andere landen. -Er is veel corruptie en omkoping.

 

Populaire bestemmingen in Turkije
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!