Wonen & werken in Istanbul

Wonen & werken in Istanbul, Turkije als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Turkije wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Istanbul en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

4.21/5 (Rang #9)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

12 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Goed

Rassentolerantie

Redelijk

Inkomsten niveau

905 USD

Engels niveau

Slecht

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Redelijk

Gratis WIFI in de stad

Redelijk

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Slecht

LGBTQ+ vriendelijk

Slecht

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Middelmatig

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Heel goed

Nachtleven

Heel goed

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Turks

Vriendelijk voor vrouwen

Slecht

Digital Nomad Data

Continent

Europa

Gemiddelde reistijd

8 dagen

Internet snelheid

12 mbps

Weer

Seizoensgebonden

Electriciteit

Europese Type C plug

Beste buurt om in te verblijven

Üsküdar

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Niet te drinken

Bezoekers terugkeer %

15 %

Populatie

BBP per hoofd

10863 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Turkish

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Istanbul

Levensonderhoud Digital Nomad

1,076USD / maand

Levensonderhoud gezin

908 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

207USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

932 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

1,165USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

44 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

38USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

631USD / maand

Levensonderhoud local

304USD / maand

Coworking kosten

58USD / maand

Avondmaaltijd

3USD

Coca-Cola (0.3L)

0USD

Koffie

1USD

Bier (0.5L)

2USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Istanbul direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Istanbul en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Istanbul. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Istanbul en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Istanbul. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Istanbul, Turkije geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Turkije spreekt Turks. Het Engels niveau is over het algemeen Slecht.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Istanbul kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Istanbul kunt doen.

Istanbul is een van de meest levendige, historische steden ter wereld. Het is een mix van Oost en West, met prachtige architectuur en prachtige uitzichten. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, en er is altijd wel iets te doen of te zien in de stad. Er zijn ook veel mogelijkheden om te werken in Istanbul. De economie bloeit en het is een internationale stad met een gevarieerde beroepsbevolking. Er wordt veel Engels gesproken, dus je kunt je gemakkelijk redden als je geen Turks kent. En tot slot zijn de kosten van levensonderhoud in Istanbul veel lager dan in andere grote steden over de hele wereld. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Turkije zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Turkije en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Istanbul.

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je erover denkt om in Istanbul te gaan werken en wonen. Ten eerste zijn de kosten van levensonderhoud relatief hoog in vergelijking met andere steden in Turkije. Ten tweede is het verkeer er berucht slecht en kan het een uitdaging zijn om je te verplaatsen. Tot slot is Istanbul weliswaar een zeer kosmopolitische stad die cultureel veel te bieden heeft, maar er zijn ook enkele gebieden die 's nachts gevaarlijk kunnen zijn. 

Leven, wonen en werken in Istanbul

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Istanbul? Lees dan hier wat Istanbul allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Istanbul voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Turkije? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Istanbul prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Istanbul vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Istanbul is de dichtstbevolkte stad van Turkije met meer dan 14 miljoen inwoners. De stad is ook het economische en culturele centrum van het land. Istanboel ligt aan de Bosporus, die Europa en Azië van elkaar scheidt. De stad heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de Griekse en Romeinse oudheid. Istanboel was ooit bekend als Constantinopel, de hoofdstad van het Oost-Romeinse Rijk. In 1453 werd de stad veroverd door de Ottomaanse Turken en werd het de hoofdstad van hun rijk. Vandaag de dag is Istanbul een kosmopolitische stad met een gevarieerde bevolking. De stad herbergt vele musea, moskeeën, kerken en andere historische bezienswaardigheden.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl