Eten en drinken in Istanbul

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Istanbul is natuurlijk de gastronomie.

Istanbul is een stad die een beetje van alles biedt op het gebied van eten en drinken. Of je nu op zoek bent naar typisch Turkse gerechten of naar iets meer internationaals, je vindt het hier. In deze post nemen we een kijkje naar enkele van de beste plaatsen om te eten en te drinken in Istanbul. Dus als je van plan bent om deze geweldige stad te bezoeken, houd dan zeker deze plekken in gedachten!

Er zijn veel populaire gerechten in Istanbul, maar enkele van de bekendste zijn kebab, zeevruchten en Turks genot. Kebabs zijn meestal gemaakt van lams- of rundvlees, en worden vaak geserveerd met rijst of salade. Zeevruchten zijn erg populair in Istanbul vanwege de ligging aan de kust, en Turks genot is een zoet snoepje dat populair is in het hele land. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je bestelt, maar een maaltijd voor twee personen in een middenklasse restaurant kan tussen de en kosten. Als je op zoek bent naar iets betaalbaarders, zijn er genoeg restaurants waar je voor minder dan een heerlijke maaltijd kunt krijgen. En als je avontuurlijk bent, waarom probeer je dan niet een Turkse voedselmarkt?

Daar kun je voor een paar dollar een volledige maaltijd krijgen. Wat je budget ook is, Istanbul is zeker een van de meest betaalbare plekken om te eten in Europa. Er wordt zelfs vaak gezegd dat het beste eten in Istanbul in de goedkoopste restaurants te vinden is. Ga dus vooral op ontdekkingstocht! Je zult zeker een aantal heerlijke gerechten vinden die binnen je budget passen.

Dus als je op zoek bent naar een foodie bestemming die het allemaal heeft, is Istanbul de plek om naartoe te gaan. Met zijn enorme scala aan culinaire opties, is er hier voor ieder wat wils. Van de Turkse keuken tot de internationale keuken, in deze bruisende stad vind je een overvloed aan heerlijk eten. Ben jij al eens in Istanbul geweest? Zo ja, wat was je favoriete gerecht?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Turks zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.