Kaart Istanbul

De kaart van Istanboel heeft dezelfde vorm als de stad zelf, op een paar uitzonderingen na. De stad ligt op twee verschillende continenten - Europa en Azië - en wordt daarom ook wel de "stad die twee continenten overspant" genoemd De waterweg die de twee continenten scheidt, staat bekend als de Bosporus, en snijdt dwars door het hart van Istanbul.

Een interessant kenmerk van de kaart is dat een groot deel ervan op een spinnenweb lijkt. Dit is niet verwonderlijk, want Istanbul heeft de bijnaam "de stad van de bruggen" gekregen vanwege de vele bruggen die over de Bosporus lopen. Als je op zoek bent naar een goed uitzicht over de stad, raden we je aan één (of alle!) van deze bruggen te bezoeken: Galatabrug

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Istanbul je het beste verblijft! Ga je vooral naar Istanbul om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Istanbul is bijvoorbeeld Üsküdar.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Istanbul. 

Met behulp van een plattegrond van Istanbul kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.