Wonen & werken in India

Wonen en werken in India is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in India. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen India zoals bijvoorbeeld Bengaluru. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over India

Het is een ongelooflijke ervaring. India is een land van grote tegenstellingen - het is zowel ongelooflijk arm als ongelooflijk rijk, het is spiritueel en bijgelovig, het zit propvol met mensen maar het is ook de thuisbasis van enkele van de mooiste natuurlijke landschappen ter wereld. Leven in India is een unieke en eye-opening ervaring. Er leven zoveel verschillende culturen, religies en talen samen dat je nooit ophoudt nieuwe dingen te leren. En hoewel de armoede hartverscheurend kan zijn, zie je ook de ongelooflijke veerkracht van de Indiase bevolking die erin geslaagd is om te gedijen in zelfs de meest uitdagende omstandigheden. Werken in India is ook een unieke ervaring. De arbeidskrachten zijn zeer concurrerend en iedereen probeert vooruit te komen.

Er zijn een aantal populaire steden in India. Enkele van de populairste zijn Delhi, Mumbai, Chennai en Kolkata. Elke stad heeft zijn eigen unieke cultuur en attracties die toeristen van over de hele wereld aantrekken.

Wat eet men in India?

Er zijn veel verschillende soorten voedsel in India, afhankelijk van de regio. Enkele veel voorkomende gerechten zijn Samosa's, een soort gefrituurd deeg gevuld met aardappelen en erwten; Chicken Tikka Masala, tandoori kip in een romige tomatensaus; en Lamb Biryani, gekruide rijst gekookt met lamsvlees. Er zijn ook veel vegetarische opties beschikbaar, zoals Paneer Tikka Masala, blokjes paneer in een romige tomatensaus; Aloo Gobi, bloemkool en aardappelen gekookt met specerijen; en Daal Makhani, zwarte linzen gestoofd met boter en specerijen.

Waarom wonen & werken in India?

Er zijn veel voordelen aan wonen in India, zoals de rijke cultuur, het gevarieerde landschap en de gastvrije bevolking. Daarnaast is India een geweldige plek om te wonen voor mensen die geld willen besparen. De kosten van levensonderhoud in India zijn veel lager dan in andere ontwikkelde landen, en het land heeft een sterke economie met veel kansen op werk. Bovendien is India een geweldige plek om een gezin groot te brengen; de scholen zijn uitstekend en er zijn tal van activiteiten voor kinderen om van te genieten. Tot slot vindt u in India een aantal van 's werelds mooiste tempels en moskeeën, die het ontdekken waard zijn.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn veel nadelen aan het leven in India. Enkele van de meest opvallende zijn: - De hoge mate van vervuiling, die vaak leidt tot ademhalingsproblemen. - Het gebrek aan adequate infrastructuur, wat leidt tot frequente stroomstoringen en watertekorten. - De hoge mate van armoede en werkloosheid, die kan leiden tot criminele activiteiten en sociale onrust. - De vaak slechte kwaliteit van onderwijs en gezondheidszorg.

 

Populaire bestemmingen in India
Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!