Wonen & werken in Spanje

Wonen en werken in Spanje is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Spanje. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Spanje zoals bijvoorbeeld Las-Palmas-de-Gran-Canaria. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Spanje

Spanje is een prachtig land dat zijn inwoners veel te bieden heeft. Het klimaat is aangenaam, het eten is heerlijk en de kosten van levensonderhoud zijn relatief laag. Er zijn veel mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding en recreatie, en de Spaanse bevolking is vriendelijk en gastvrij.Het land heeft een sterke economie, en er zijn volop kansen op werk beschikbaar. Expats die naar Spanje verhuizen zullen merken dat ze gemakkelijk werk kunnen vinden in hun vakgebied. De levenskwaliteit is hoog, en expats zullen genieten van een goede levensstandaard.Er zijn echter ook enkele nadelen aan het leven in Spanje. De gezondheidszorg is niet zo goed als in andere landen, en het kan moeilijk zijn om toegang te krijgen tot medische zorg.

Er zijn een aantal populaire steden in Spanje, elk met zijn eigen unieke attracties en charme. Barcelona is misschien wel de bekendste stad, dankzij de verbluffende architectuur, het bruisende nachtleven en het rijke culturele erfgoed. Madrid is de hoofdstad en grootste stad van het land, met talloze musea en kunstgaleries, en een bruisend nachtleven. Andere populaire bestemmingen zijn Valencia, Sevilla, Granada en Alicante.

Wat eet men in Spanje?

Er zijn verschillende traditionele gerechten die populair zijn in Spanje. Sommige daarvan zijn paella, Gazpacho, Tapas, en PisolittePaella is een gerecht dat gewoonlijk rijst, groenten en vlees of zeevruchten bevat. Het is afkomstig uit de regio Valencia in Spanje Gazpacho is een soep van rauwe groenten die meestal koud wordt geserveerd. Het is een Andalusisch gerecht Tapas zijn kleine gerechten die vaak als voorgerecht worden geserveerd. Ze kunnen van alles bevatten, van ham en kaas tot gefrituurde vis of garnalen Pistorias zijn kleine gebakjes die worden gebakken en vervolgens met honing worden besprenkeld.

Waarom wonen & werken in Spanje?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Spanje, maar enkele van de meest noemenswaardige zijn -Het gematigde klimaat, dat ideaal is voor buitenactiviteiten het hele jaar door. -De ontspannen mediterrane levensstijl, die wordt gekenmerkt door aandacht voor familie en vrienden, een gezond dieet en regelmatige siësta's. -De rijke geschiedenis en het cultureel erfgoed van het land, wat te zien is aan de architectuur, kunst en muziek. -De goed ontwikkelde infrastructuur en economie, die het gemakkelijk maken om comfortabel te leven in Spanje.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het wonen in Spanje die je moet overwegen voordat je de stap zet. Een van de nadelen zijn de kosten van levensonderhoud, die hoog zijn in vergelijking met andere landen in Europa. Bovendien stijgen de prijzen van Spaans onroerend goed al jaren gestaag, waardoor het voor starters moeilijk is om op de ladder te komen. De stagnerende economie en het hoge werkloosheidscijfer zijn ook belangrijke punten van zorg, net als de staatsschuld van het land. Vanuit cultureel oogpunt vinden sommige expats het moeilijk om zich aan te passen aan het langzamere levenstempo en de siësta-cultuur. Bovendien kan er een taalbarrière zijn bij alledaagse taken zoals naar de bank of de dokter gaan. Maar over het algemeen is Spanje een prachtig land dat zijn inwoners veel te bieden heeft.

 

Populaire bestemmingen in Spanje
Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!