Wonen & werken in Las Palmas de Gran Canaria

Wonen & werken in Las Palmas de Gran Canaria, Spanje als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Spanje wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Las Palmas de Gran Canaria en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.83/5 (Rang #53)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

28 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Heel goed

Rassentolerantie

Redelijk

Inkomsten niveau

2225 USD

Engels niveau

Redelijk

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Goed

Gratis WIFI in de stad

Redelijk

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Goed

LGBTQ+ vriendelijk

Heel goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Hoog

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Heel goed

Nachtleven

Goed

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Spaans

Vriendelijk voor vrouwen

Goed

Digital Nomad Data

Continent

Europa

Gemiddelde reistijd

29 dagen

Internet snelheid

28 mbps

Weer

Electriciteit

Europese Type C plug

Beste buurt om in te verblijven

La Minilla

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Bezoekers terugkeer %

%

Populatie

BBP per hoofd

26695 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Iberia

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Las Palmas de Gran Canaria

Levensonderhoud Digital Nomad

2,358USD / maand

Levensonderhoud gezin

2358 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

534USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

1824 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

1,498USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

85 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

49USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

1,353USD / maand

Levensonderhoud local

805USD / maand

Coworking kosten

107USD / maand

Avondmaaltijd

9USD

Coca-Cola (0.3L)

1USD

Koffie

2USD

Bier (0.5L)

4USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Las Palmas de Gran Canaria direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Las Palmas de Gran Canaria en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Las Palmas de Gran Canaria. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Las Palmas de Gran Canaria en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Las Palmas de Gran Canaria. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Las Palmas de Gran Canaria, Spanje geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Spanje spreekt Spaans. Het Engels niveau is over het algemeen Redelijk.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Las Palmas de Gran Canaria kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Las Palmas de Gran Canaria kunt doen.

Enkele voordelen van wonen en werken in Las Palmas de Gran Canaria, Spanje zijn 1) Het weer is het hele jaar door geweldig. 2) Er is veel te doen en te zien in de stad, en het is een zeer veilige plek om te wonen 3) Het is een zeer betaalbare plek om te wonen in vergelijking met andere grote Europese steden 4) Er wordt veel Engels gesproken, waardoor het voor buitenlanders makkelijk is om zich te redden 5) De stranden zijn geweldig, en er zijn er genoeg om uit te kiezen 6) De lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij, waardoor het gemakkelijk is om vrienden te maken. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Spanje zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Spanje en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Las Palmas de Gran Canaria.

De nadelen van wonen en werken in Las Palmas de Gran Canaria zijn: -Het weer is het hele jaar door heet en vochtig, met temperaturen van gemiddeld zo'n 25 graden Celsius. Dit kan oncomfortabel zijn, vooral als je niet gewend bent aan de warmte. -Er is veel vervuiling in de stad, wat hinderlijk kan zijn en uw gezondheid kan schaden. -De kosten van levensonderhoud in Las Palmas zijn relatief hoog in vergelijking met andere Spaanse steden. -Er is veel verkeersopstopping in de stad, waardoor het moeilijk is om je te verplaatsen. 

Leven, wonen en werken in Las Palmas de Gran Canaria

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Las Palmas de Gran Canaria? Lees dan hier wat Las Palmas de Gran Canaria allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Las Palmas de Gran Canaria voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Spanje? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Las Palmas de Gran Canaria prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Las Palmas de Gran Canaria vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Las Palmas de Gran Canaria is een stad op de Canarische Eilanden, gelegen in het noorden van het eiland Gran Canaria. De stad werd gesticht op 24 juni 1478 door Juan Rejón, gouverneur van de Canarische Eilanden. Het is een van de grootste steden van Spanje en Europa, met meer dan 380.000 inwoners (in 2010) en een oppervlakte van meer dan 858 km2. Las Palmas is ook de thuisbasis van de grootste universiteit van de Canarische Eilanden, de Universiteit van Las Palmas de Gran Canaria.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl