Eten en drinken in Las Palmas de Gran Canaria

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Las Palmas de Gran Canaria is natuurlijk de gastronomie.

Eten en drinken in Las Palmas is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren. Er zijn veel goede restaurants en bars om uit te kiezen, dus u zult zeker iets naar uw smaak vinden. En als u op zoek bent naar iets anders, zijn er ook een aantal geweldige street food opties beschikbaar. Dus of u nu op zoek bent naar een snelle hap of een sit-down maaltijd, Las Palmas heeft voor elk wat wils.

Las Palmas is een stad met een gevarieerde bevolking, en als zodanig heeft het veel verschillende populaire gerechten. Enkele van de populairste gerechten zijn empanadas (pasteitjes gevuld met vlees), platanos maduros (gezoete bakbananen), en morcilla (een soort bloedworst). Daarnaast zijn er veel visgerechten die populair zijn in Las Palmas, waaronder papas arrugadas con mojo picón (gerimpelde aardappelen met een pikante saus) en bacalao frito en mantequilla de pescado (gefrituurde kabeljauw in visboter).

Ten slotte zijn er ook enkele traditionele Spaanse gerechten die populair zijn in Las Palmas, zoals paella en gazp

Dat hangt ervan af wat u bedoelt met "eten in Las Palmas" Als u het heeft over een hapje eten in een plaatselijk café of restaurant, zullen de prijzen relatief betaalbaar zijn, variërend van €5-10 per maaltijd. Echter, als u op zoek bent naar iets meer luxe, kunnen restaurants in Las Palmas behoorlijk prijzig worden. U kunt verwachten dat u ongeveer €25-50 per persoon betaalt voor een diner. Wat betreft boodschappen, zullen de prijzen variëren, afhankelijk van het type en de kwaliteit van de items die u koopt, maar het is over het algemeen veilig om te zeggen dat thuis eten goedkoper zal zijn dan uit eten gaan.

Als u op zoek bent naar een heerlijke en gevarieerde culinaire ervaring, dan is Las Palmas de plek voor u. Met iets om elke smaakpapillen te behagen, zult u in staat zijn om van fantastisch eten te genieten zonder dat u ooit het eiland hoeft te verlaten. Dus waar wacht u nog op? Begin vandaag nog met het plannen van uw reis!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Spaans zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.