Wonen & werken in Mexico Stad

Wonen & werken in Mexico Stad, Mexico als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Mexico wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Mexico Stad en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

4.25/5

Gezinsvriendelijkheid

Redelijk

Internet

21 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Redelijk

Rassentolerantie

Slecht

Inkomsten niveau

704 USD

Engels niveau

Slecht

Begaanbaarheid

Redelijk

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Goed

Gratis WIFI in de stad

Redelijk

Airconditioning

Heel goed

Vrije meningsuiting

Slecht

LGBTQ+ vriendelijk

Ja

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

1430 USD

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Middelmatig

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Redelijk

Nachtleven

Goed

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Goed

Vriendelijk voor vrouwen

Matig

Digital Nomad Data

Continent

Latijns Amerika

Gemiddelde reistijd

18 dagen

Internet snelheid

21 mbps

Weer

Warm heel jaar door

Electriciteit

Amerikaanse type A plug

Beste buurt om in te verblijven

Roma

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Nee, alleen contante betalingen

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Niet te drinken

Bezoekers terugkeer %

14 %

Populatie

8900

BBP per hoofd

8444 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Aeroméxico

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Mexico Stad

Levensonderhoud Digital Nomad

1430 USD / maand

Levensonderhoud gezin

2157 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

454 USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

505 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

969 USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

24 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

32 USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

902 USD / maand

Levensonderhoud local

616 USD / maand

Coworking kosten

277 USD / maand

Avondmaaltijd

4.54 USD

Coca-Cola (0.3L)

0.67 USD

Koffie

2.02 USD

Bier (0.5L)

2.02 USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Mexico Stad direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Mexico Stad en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Mexico Stad. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Mexico Stad en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Mexico Stad. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Mexico Stad, Mexico geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Mexico spreekt Spaans. Het Engels niveau is over het algemeen Slecht.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Mexico Stad kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Mexico Stad kunt doen.

Er zijn veel voordelen aan wonen en werken in Mexico Stad. De stad is een mooie en levendige plek met een rijke cultuur en geschiedenis. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, en er is een groot aanbod aan voorzieningen en mogelijkheden. Lees verder om meer te weten te komen over alle voordelen van het wonen in Mexico-Stad! Een groot voordeel van het wonen in Mexico-Stad is de betaalbaarheid. Ondanks het feit dat het een van de grootste steden ter wereld is, kost het lang niet zo veel om hier te wonen als u misschien zou denken. De huur en de nutsvoorzieningen zijn relatief laag, en u vindt redelijk geprijsd voedsel en vervoersmogelijkheden in de hele stad. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor wie naar een grote stad wil verhuizen zonder de bank te breken. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Mexico zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Mexico en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Mexico Stad.

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je de voor- en nadelen van wonen en werken in Mexico Stad tegen elkaar afweegt: - Het verkeer in Mexico-stad is berucht, dus het kan een hele opgave zijn om je te verplaatsen. - De kosten van huisvesting zijn hoog, vooral vergeleken met andere Mexicaanse steden. - Er is ook veel vervuiling in Mexico-Stad, wat een gevaar voor de gezondheid kan zijn. - De stad is erg druk en kan erg luidruchtig zijn. 

Leven, wonen en werken in Mexico Stad

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Mexico Stad? Lees dan hier wat Mexico Stad allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Mexico Stad voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Mexico? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Mexico Stad prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Mexico Stad vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Ja, Mexico Stad is de grootste stad in Noord-Amerika qua inwoneraantal. Het is ook een van de dichtstbevolkte steden ter wereld, met meer dan 21 miljoen mensen die in het grootstedelijk gebied wonen. De stad heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de oudheid, toen de stad voor het eerst werd bewoond door het inheemse Azteekse volk. Mexico Stad is ook een belangrijk mondiaal financieel centrum en een van de belangrijkste culturele centra in Latijns-Amerika. Er is echt voor elk wat wils in deze bruisende en fascinerende metropool.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl