Kaart Mexico Stad

De kaart van Mexico Stad wordt weergegeven als een reeks concentrische cirkels. De binnenste cirkel is het historische centrum, met de architectuur uit de koloniale tijd en de belangrijkste toeristische attracties van de stad. De tweede cirkel bestaat uit meer welvarende buurten, terwijl de buitenste cirkel bestaat uit armere buurten.

Het Federale District, dat Mexico Stad en zijn grootstedelijk gebied omvat, heeft een bevolking van meer dan 21 miljoen mensen. Het is de dichtstbevolkte stad van Noord-Amerika en het westelijk halfrond, en het is ook een van de dichtstbevolkte steden ter wereld.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Mexico Stad je het beste verblijft! Ga je vooral naar Mexico Stad om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Mexico Stad is bijvoorbeeld Roma.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Mexico Stad. 

Met behulp van een plattegrond van Mexico Stad kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.