Wonen & werken in Guanajuato

Wonen & werken in Guanajuato, Mexico als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Mexico wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Guanajuato en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.55/5 (Rank #127)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

15 Mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Redelijk

Rassentolerantie

Redelijk

Inkomsten niveau

Heel laag

Engels niveau

Slecht

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Goed

Gratis WIFI in de stad

Redelijk

Airconditioning

Vrije meningsuiting

Slecht

LGBTQ+ vriendelijk

Heel goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Redelijk

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Middelmatig

Opstart score

Slecht

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Redelijk

Nachtleven

Redelijk

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Spaans

Vriendelijk voor vrouwen

Redelijk

Digital Nomad Data

Continent

Latijns-Amerika

Gemiddelde reistijd

7 dagen

Internet snelheid

15 Mbps

Weer

Electriciteit

Amerikaanse type A plug

Beste buurt om in te verblijven

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Nee

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Nee

Bezoekers terugkeer %

15 %

Populatie

BBP per hoofd

8444 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Aero Mexico

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Guanajuato

Levensonderhoud Digital Nomad

1,198USD / maand

Levensonderhoud gezin

euro 1,014 / maand

1 kamer studio (centrum)

258USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

590 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

/ maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

28USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

39USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

753USD / maand

Levensonderhoud local

413USD / maand

Coworking kosten

122USD / maand

Avondmaaltijd

4USD

Coca-Cola (0.3L)

1USD

Koffie

2USD

Bier (0.5L)

2USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Guanajuato direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Guanajuato en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Guanajuato. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Guanajuato en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Guanajuato. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Guanajuato, Mexico geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Mexico spreekt Spaans. Het Engels niveau is over het algemeen Slecht.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Guanajuato kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Guanajuato kunt doen.

Guanajuato is een geweldige plek om te wonen en te werken vanwege de nabijheid van Mexico Stad, de prachtige koloniale architectuur en de bloeiende kunst- en cultuurscene. Guanajuato is ook de thuisbasis van een aantal universiteiten van hoge kwaliteit, waardoor het een ideale locatie is voor studenten en professionals. Bovendien maken het gematigde klimaat en de lage kosten van levensonderhoud van de stad een populaire bestemming voor expats van over de hele wereld. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Mexico zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Mexico en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Guanajuato.

1. Er is veel verkeer en het kan moeilijk zijn om je te verplaatsen. 2. De kosten van levensonderhoud zijn hoog, vooral in het centrum van de stad. 3. Het is vaak koud en er is niet veel zon. 4. De luchtkwaliteit is slecht en er zijn veel muggen. 5. Het kan moeilijk zijn om goede restaurants of plaatsen om te winkelen te vinden. 6. De mensen zijn vriendelijk, maar soms kunnen ze te vriendelijk zijn (vervelend). 

Leven, wonen en werken in Guanajuato

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Guanajuato? Lees dan hier wat Guanajuato allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Guanajuato voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Mexico? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Guanajuato prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Guanajuato vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Er zijn veel interessante feiten over Guanajuato, en het is zeker een van de meest unieke plaatsen in Mexico. Om te beginnen is de stad gebouwd op tunnels, die oorspronkelijk werden aangelegd om water van de ene plaats naar de andere te vervoeren. Het tunnelsysteem wordt nu gebruikt als een transportsysteem voor auto's en voetgangers, en het is echt cool om te zien! De stad is ook de thuisbasis van een groot aantal universiteiten, waardoor het een geweldige plek is om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in het leren van meer over de Mexicaanse cultuur en geschiedenis. En last but not least, Guanajuato was ooit de hoofdstad van Mexico," waardoor het een belangrijk politiek en economisch centrum in het land.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl