Eten en drinken in Guanajuato

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Guanajuato is natuurlijk de gastronomie.

Guanajuato is een charmant stadje in centraal Mexico dat bekend staat om zijn koloniale architectuur, bruisend nachtleven, en smakelijk eten. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te lunchen met uitzicht, of een feestplek voor de hele nacht, Guanajuato heeft iedereen iets te bieden. Hier is je gids voor enkele van de beste plaatsen om te eten en te drinken in deze charmante stad. Geniet!

Een van de populairste gerechten in Guanajuato heet "chicharrones de queso" Dit gerecht is gemaakt van gebakken kaas met een knapperige buitenkorst en een zachte en kleverige binnenkant. Het wordt meestal geserveerd met een kant guacamole of salsa om te dippen.

Een ander populair gerecht in Guanajuato heet "mole poblano" Mole poblano is een traditionele Mexicaanse saus die gemaakt wordt van chilipepers, chocolade en specerijen. Ze wordt meestal geserveerd over kip of kalkoen. Een ander populair gerecht in Guanajuato tenslotte is de "enchilada suiza". Een enchilada suiza is een tortilla die om kip of rundvlees gewikkeld wordt.

Ervan uitgaande dat je vraagt naar de gemiddelde kosten van eten in Guanajuato, Mexico, hangt het er echt van af wat voor soort voedsel je graag eet. Als je graag uit eten gaat in restaurants, kun je verwachten dat je ongeveer EUR 5 - 10 per maaltijd uitgeeft. Kook je echter liever thuis, dan zal je boodschappenrekening veel goedkoper zijn - misschien rond de $ 28 - 37 per week.

Natuurlijk zullen deze schattingen variëren, afhankelijk van je specifieke dieet en eetgewoonten. Guanajuato is de perfecte bestemming voor fijnproevers, met voor ieders smaakpapillen wat wils. Als je ervan houdt nieuwe gerechten te proberen en de plaatselijke cultuur te ervaren, voeg Guanajuato dan zeker toe aan je reislijst! Ben je al in Guanajuato geweest? Wat was je favoriete eetervaring?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Spaans zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.