Emigreren naar Guanajuato

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Guanajuato te emigreren.

Het is niet zo makkelijk als gewoon uw koffers pakken en op de eerste vlucht naar Mexico springen. Er zijn een paar dingen die u moet doen om te kunnen verhuizen. Ten eerste moet je Spaans leren. Guanajuato is een prachtige plek, maar het kan een beetje geïsoleerd zijn als je de taal niet kent. Gelukkig zijn er genoeg bronnen online en in je plaatselijke bibliotheek om je op weg te helpen.

Vervolgens moet je een baan vinden in Guanajuato. Het goede nieuws is dat er veel mogelijkheden zijn voor buitenlanders die in Mexico willen werken. U kunt online naar banen zoeken of netwerken met mensen die al in Guanjuato wonen.

Onze bezoekers aan het woord:

Ik ben Gemma, en ik hou van alles wat Mexicaans is - het eten, de cultuur, de geschiedenis. Ik verhuisde meer dan twee jaar geleden naar Guanajuato en trouwde kort daarna met mijn man. We hebben een prachtige zoon die ons leven vult met vreugde.

Als ik niet bezig ben met het bewonderen van historische gebouwen of het proeven van heerlijk Mexicaans eten, kun je me fietsend door de stad vinden. Ik heb altijd een glimlach op mijn gezicht, en hou ervan om te lachen (vooral om mezelf).

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.