Kaart Guanajuato

Guanajuato is een Mexicaanse staat die in het centrale deel van het land ligt, ten noordwesten van Mexico Stad. De hoofdstad van Guanajuato heet ook Guanajuato. De staat heeft een oppervlakte van 30.591 vierkante kilometer en een bevolking van iets meer dan vijf miljoen mensen. Het landschap van Guanajuato is gevarieerd, met bergen, valleien en woestijnen die allemaal binnen de grenzen aanwezig zijn.

De Sierra de Guanajuato bergketen loopt door het noordwestelijke deel van de staat, terwijl de Bolsón de Cuatro Ciénegas woestijn in het noordoosten ligt. De economie van Guanajuato is vooral gebaseerd op landbouw en mijnbouw.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Guanajuato je het beste verblijft! Ga je vooral naar Guanajuato om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Guanajuato is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Guanajuato. 

Met behulp van een plattegrond van Guanajuato kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.