Wonen & werken in Brazilie

Wonen en werken in Brazilie is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Brazilie. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Brazilie zoals bijvoorbeeld Rio-de-Janeiro. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Brazilie

Het is een geweldige plek om te wonen en te werken! Brazilië is een prachtig land met vriendelijke mensen en een diverse cultuur. De economie groeit snel, dus er zijn volop kansen op werk, en de kosten van levensonderhoud zijn relatief laag. Brazilië is ook een zeer divers land met veel verschillende dialecten en culturen. Het zuiden is meer Europees georiënteerd, terwijl het noorden meer een tropische sfeer heeft. Er worden ook veel verschillende religies beoefend in Brazilië, dus het is een geweldige plek voor mensen die verschillende culturen willen ervaren.

Brazilië is een land in Zuid-Amerika. De hoofdstad is Brasilia, en de dichtstbevolkte stad is São Paulo. Brazilië is het grootste land in zowel Zuid-Amerika als Latijns-Amerika. In 2015 telde het land meer dan 200 miljoen inwoners, waarmee het op vier na het dichtstbevolkte land ter wereld is. Brazilië is vooral bekend om zijn stranden, Amazone regenwoud, Carnaval vieringen en voetbalteams. Er zijn echter nog veel meer populaire steden in Brazilië. Sommige van deze steden zijn Rio de Janeiro, Brasilia Austin Texas BloomingtonBrazilië heeft een bevolking die op meer dan 200 miljoen mensen wordt geschat.

Wat eet men in Brazilie?

Rijst, zwarte bonen, farofa, en vlees zijn hoofdbestanddelen van het Braziliaanse dieet. Farofa is een gerecht gemaakt van cassavemeel en kan worden gegeten als bijgerecht of gemengd met groenten of vlees. Enkele populaire vleessoorten in Brazilië zijn kip, rundvlees, varkensvlees en lamsvlees. De kruiden zijn meestal eenvoudig, met zout, peper en knoflook als de meest voorkomende smaken. Citroensap wordt ook vaak gebruikt als smaakmaker. Açaí is een vrucht die in Brazilië vaak in smoothies en sappen wordt aangetroffen. Het bevat veel antioxidanten en heeft een lichtzoete en zure smaak. Andere populaire fruitsoorten zijn mango's, ananas, papaja's en sinaasappels.

Waarom wonen & werken in Brazilie?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Brazilië, zoals het mooie weer, de vriendelijke mensen en de overvloed aan natuurlijke hulpbronnen. Brazilië heeft een tropisch klimaat, met temperaturen die het hele jaar door gemiddeld rond de 26°C (79°F) liggen. Dit maakt het een geweldige plek om te wonen als u van warm weer en zonnige dagen houdt. Het land heeft ook meer dan 8.000 kilometer kustlijn, dus er zijn genoeg stranden om van te genieten. Brazilianen zijn over het algemeen erg vriendelijke en gastvrije mensen. Ze zijn over het algemeen ontspannen en makkelijk in de omgang, wat zorgt voor een aangename leefomgeving. Bovendien is de Braziliaanse cultuur zeer rijk en divers, met invloeden van zowel Portugese kolonisten als inheemse volkeren.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het leven in Brazilië. De kosten van levensonderhoud zijn hoog, en er is veel criminaliteit. Het openbaar vervoer kan ook onbetrouwbaar zijn, en de infrastructuur is niet zo ontwikkeld als in sommige andere landen. Bovendien is de gezondheidszorg niet zo goed als ze zou kunnen zijn, en de kwaliteit van het onderwijs varieert sterk van staat tot staat.

 

Populaire bestemmingen in Brazilie
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!