Kaart Christchurch

De kaart van Christchurch wordt momenteel herbouwd, want een groot deel van de stad werd verwoest bij de aardbeving van 2011. De stad heeft een nieuw centraal zakendistrict, dat gebouwd werd aan wat vroeger de rand van de stad was. Er zijn ook nieuwe voorsteden en woonwijken die sinds de beving gebouwd zijn.

Een van de meest opvallende kenmerken van Christchurch is het uitgebreide netwerk van parken en groene ruimten, die bij de beving zwaar beschadigd werden maar nu gerestaureerd worden. Christchurch ligt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De stad ligt aan de oostkust van het eiland en ligt langs de Canterbury Plains.

Haar stedelijk gebied strekt zich uit van Banks Peninsula in het oosten tot Pegasus Bay in het westen. Het centrale zakendistrict van Christchurch wordt begrensd door belangrijke verkeersaders, waaronder Bealey Avenue, Moorhouse Avenue, Colombo Street en Fitzgerald Avenue. Deze vormen een ringweg rond de CBD.

Ten zuiden en oosten van de CBD liggen respectievelijk Hagley Park en Riccarton Bush. De Port Hills scheiden Christchurch van Lyttelton Harbour en Sumner Beach. Verscheidene belangrijke snelwegen lopen vlak langs of door Christchurch, waaronder State Highway 1.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Christchurch je het beste verblijft! Ga je vooral naar Christchurch om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Christchurch is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Christchurch. 

Met behulp van een plattegrond van Christchurch kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.