Wonen & werken in Wellington

Wonen & werken in Wellington, Nieuw-Zeeland als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Nieuw-Zeeland wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Wellington en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.73/5 (Rang #66)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

29 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Goed

Rassentolerantie

Heel goed

Inkomsten niveau

3353 USD

Engels niveau

Heel goed

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Heel goed

Gratis WIFI in de stad

Heel goed

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Heel goed

LGBTQ+ vriendelijk

Heel goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Redelijk

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Heel hoog

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Heel goed

Nachtleven

Redelijk

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Maori

Vriendelijk voor vrouwen

Heel goed

Digital Nomad Data

Continent

Oceanië

Gemiddelde reistijd

11 dagen

Internet snelheid

29 mbps

Weer

Seizoensgebonden

Electriciteit

Australische plug

Beste buurt om in te verblijven

Tip geven

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Veilig om te drinken

Bezoekers terugkeer %

12 %

Populatie

BBP per hoofd

/ jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Air New Zealand

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Wellington

Levensonderhoud Digital Nomad

3,112USD / maand

Levensonderhoud gezin

3060 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

852USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

2302 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

2,017USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

/ nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

66USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

1,835USD / maand

Levensonderhoud local

1,183USD / maand

Coworking kosten

266USD / maand

Avondmaaltijd

10USD

Coca-Cola (0.3L)

2USD

Koffie

3USD

Bier (0.5L)

5USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Wellington direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Wellington en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Wellington. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Wellington en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Wellington. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Wellington, Nieuw-Zeeland geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Nieuw-Zeeland spreekt Maori . Het Engels niveau is over het algemeen Heel goed.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Wellington kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Wellington kunt doen.

Wellington is om een aantal redenen een geweldige plaats om te wonen en te werken. Ten eerste is de ligging geweldig: de stad ligt dicht bij zowel het strand als de bergen, dus er is altijd wel iets te doen. Ten tweede is Wellington een zeer diverse stad, met mensen van over de hele wereld die hier wonen en werken. Dit zorgt voor een zeer verrijkende ervaring - je zult je in Wellington nooit vervelen! Ten derde staat Wellington bekend om zijn bloeiende kunst- en cultuurscene. Er zijn altijd nieuwe tentoonstellingen en evenementen te bezoeken, en er is altijd wel iets te doen in de stad. Tenslotte is Wellington gewoon een geweldige plek om te zijn. De mensen zijn vriendelijk en nuchter, en er heerst hier een echt gemeenschapsgevoel. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Nieuw-Zeeland zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Nieuw-Zeeland en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Wellington.

De nadelen van wonen en werken in Wellington zijn vooral te wijten aan de geografische ligging van de stad. Wellington ligt op een smalle strook land aan de zuidkant van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, wat betekent dat het vaak wordt geteisterd door harde wind en regen. Het weer kan zeer onvoorspelbaar zijn, wat reizen of pendelen moeilijk kan maken. Een ander nadeel van wonen en werken in Wellington zijn de kosten van levensonderhoud. De stad is vrij duur in vergelijking met andere delen van Nieuw-Zeeland, en dit kan moeilijk zijn voor mensen met een krap budget. Tot slot, Wellington mist hetzelfde niveau van kansen op werk als sommige grotere steden zoals Auckland. Dit kan het moeilijker maken om een baan te vinden die past bij uw vaardigheden en ervaring. 

Leven, wonen en werken in Wellington

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Wellington? Lees dan hier wat Wellington allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Wellington voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Nieuw-Zeeland? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Wellington prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Wellington vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Ja, ik heb zelfs een willekeurig feitje over Wellington! Wellington is de meest zuidelijke stad ter wereld met meer dan 1 miljoen inwoners.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl