Wonen & werken in Auckland

Wonen & werken in Auckland, Nieuw-Zeeland als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Nieuw-Zeeland wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Auckland en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.71/5 (Rang #71)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

32 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Goed

Rassentolerantie

Heel goed

Inkomsten niveau

3353 USD

Engels niveau

Heel goed

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Heel goed

Gratis WIFI in de stad

Heel goed

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Heel goed

LGBTQ+ vriendelijk

Heel goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Redelijk

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Heel hoog

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Heel goed

Nachtleven

Redelijk

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Maori

Vriendelijk voor vrouwen

Goed

Digital Nomad Data

Continent

Oceanië

Gemiddelde reistijd

15 dagen

Internet snelheid

32 mbps

Weer

Seizoensgebonden

Electriciteit

Australische plug

Beste buurt om in te verblijven

Tip geven

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Veilig om te drinken

Bezoekers terugkeer %

11 %

Populatie

BBP per hoofd

40233 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Air New Zealand

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Auckland

Levensonderhoud Digital Nomad

3,664USD / maand

Levensonderhoud gezin

3603 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

852USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

3091 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

2,212USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

145USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

73USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

2,128USD / maand

Levensonderhoud local

1,275USD / maand

Coworking kosten

60USD / maand

Avondmaaltijd

14USD

Coca-Cola (0.3L)

2USD

Koffie

3USD

Bier (0.5L)

7USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Auckland direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Auckland en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Auckland. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Auckland en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Auckland. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Auckland, Nieuw-Zeeland geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Nieuw-Zeeland spreekt Maori . Het Engels niveau is over het algemeen Heel goed.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Auckland kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Auckland kunt doen.

Auckland is om een aantal redenen een geweldige stad om in te wonen en te werken. Ten eerste is het een zeer levendige en kosmopolitische stad met een diverse bevolking. Dit zorgt voor een levendige en interessante omgeving om in te wonen. Ten tweede is Auckland een economisch welvarende stad met veel werkgelegenheid. Ten derde wordt Auckland omringd door een prachtig landschap, van de stranden tot het bushland. Ten vierde heeft Auckland uitstekende voorzieningen en infrastructuur. Ten vijfde heerst hier een gematigd klimaat, wat betekent dat je niet te maken hebt met extreem warm of koud weer. Al met al maken deze factoren Auckland tot een geweldige plek om te wonen en te werken. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Nieuw-Zeeland zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Nieuw-Zeeland en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Auckland.

Er zijn verschillende nadelen aan wonen en werken in Auckland. 1) Het verkeer is verschrikkelijk. Als je gewend bent om met de auto te reizen, bereid je dan maar voor op lange, frustrerende uren in een verkeersopstopping. De wegen zijn constant overbelast, en er is schijnbaar geen verlichting in zicht. 2) Huisvesting is duur. De kosten van huisvesting zijn de laatste jaren dramatisch gestegen, en het wordt steeds moeilijker om binnen de stadsgrenzen een betaalbare woning te vinden. De huurprijzen zijn hoog en woningen worden vaak snel opgekocht. 3) Het kan duur zijn om hier te wonen. Samen met de hoge huurprijzen komen ook hoge prijzen voor voedsel, vervoer en andere benodigdheden. Alles is duurder in Auckland dan elders in het land. 

Leven, wonen en werken in Auckland

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Auckland? Lees dan hier wat Auckland allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Auckland voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Nieuw-Zeeland? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Auckland prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Auckland vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Auckland herbergt 's werelds grootste collectie Polynesische culturele artefacten. Het Auckland War Memorial Museum heeft in totaal ongeveer 90 000 voorwerpen in zijn collectie, wat veel meer is dan enig ander museum ter wereld.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl