Kaart Auckland

De plattegrond van Auckland ziet eruit als een reusachtige ananasvormige klodder met een heleboel kleinere klodders eromheen. Het centrum van de stad is het CBD (Central Business District), dat wordt omringd door een ring van voorsteden. Daarachter liggen meer voorstedelijke gebieden, landelijke gebieden en stranden.

De Waitemata Harbour verdeelt de stad in twee helften - de North Shore en de South Shore. Auckland is ook beroemd om zijn vele vulkanen, die over de stad verspreid liggen.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Auckland je het beste verblijft! Ga je vooral naar Auckland om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Auckland is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Auckland. 

Met behulp van een plattegrond van Auckland kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.